Gave til 12 År Gammel Jente – De Morsomste og Mest Unike Gavetipsene

Artikkelen inneholder reklamelenker.

Sist oppdatert 13 juni, 2024

Å finne den perfekte gaven til en 12 år gammel jente kan være en utfordring.

Det er så mange valg der ute, og man vil gjerne finne noe som både er morsomt, nyttig og som viser omtanke. Hvis du sitter fast og lurer på hva du skal kjøpe i gave, så er du ikke alene. Mange foreldre, venner og familie strever med å finne den riktige gaven som kan glede en 12-åring. Men ikke bekymre deg, vi har samlet en liste med de beste gavene til 12 år gamle jenter som vil gjøre valget ditt mye lettere.

I denne artikkelen vil vi gå gjennom ulike kategorier av gaver, fra teknologiske nyvinninger til kreative prosjekter, sport og friluftsaktiviteter, litteratur, mote og tilbehør, spill og leker, samt personlige og unike gaver. Målet er å gi deg inspirasjon og konkrete gavetips som passer perfekt til en 12 år gammel jente. Enten hun er en teknologi-entusiast, en spirende kunstner, en ivrig leser, eller en sporty type, vil du finne noe som passer hennes interesser og personlighet.

Her er noen raske gavetips før vi dykker dypere inn i emnet:

 • Kunst- og håndverkssett
 • Bøker fra populære bokserier
 • Klesplagg eller mote-tilbehør
 • Brettspill og puslespill
 • Personlig tilpassede gaver

Men det er mer! La oss nå se nærmere på hva som kan være de beste gavene til 12 år gamle jenter.

Se også: Gave til 12-årig gutt

Våre beste gavetips til en 12 år gammel jente

1. Teknologiske Gaver til 12 år Gammel Jente

Teknologiske gaver er alltid en hit blant barn og tenåringer. De er moderne, praktiske og kan også være veldig lærerike. Teknologi gir mulighet til både underholdning og læring, og kan inspirere til nye interesser og ferdigheter. Her er noen flotte teknologiske gaver som passer perfekt til en 12 år gammel jente.

Populære gadgets

 • Smartklokker og aktivitetsarmbånd: Disse er perfekte for aktive jenter som liker å holde styr på skritt, søvn og trening. En smartklokke gir også mulighet til å motta meldinger og holde kontakten med venner. Det finnes mange modeller å velge mellom, fra enkle aktivitetsarmbånd til avanserte smarte klokker som kan gjøre mye mer enn bare å vise tiden.
 • Nettbrett og tilbehør: Et nettbrett kan brukes til alt fra spill og underholdning til lekser og lesing. Du kan også legge til et pent deksel eller en skjermbeskytter som en del av gaven. Nettbrett er allsidige verktøy som kan være nyttige både i skolesammenheng og for personlig underholdning.
 • Bluetooth-høyttalere: For jenta som elsker musikk, er en god høyttaler en fantastisk gave. Velg en som er bærbar og har god lydkvalitet. En Bluetooth-høyttaler kan tas med overalt, til parken, på rommet, eller på ferie, og gir en flott lytteopplevelse.
 • Trådløse hodetelefoner: Komfortable hodetelefoner er perfekte for å høre på musikk, lydbøker eller se videoer. Velg gjerne hodetelefoner med støykansellering for en bedre lytteopplevelse. Trådløse hodetelefoner gir også frihet til å bevege seg uten å bli viklet inn i ledninger.
 • Digitale kameraer og fototilbehør: Å ta bilder og lage minner er noe mange 12-åringer elsker. Et kamera med fototilbehør kan være en veldig spennende gave som oppmuntrer til kreativitet. Velg et kamera som er enkelt å bruke og som har gode funksjoner for nybegynnere.

Læringsbaserte teknologier

 • Koding-sett og robotbyggesett: For jenter som liker å utforske teknologi, er koding-sett en flott gave som kombinerer læring og lek. Settene kan hjelpe dem med å lære grunnleggende programmering og logisk tenkning. Koding er en ferdighet som blir stadig viktigere, og det finnes mange sett som gjør det morsomt og tilgjengelig for barn.
 • Interaktive bøker og apper: Bøker og apper som er designet for å være interaktive kan gjøre læring mer engasjerende og morsomt. Disse kan være spesielt nyttige for å forbedre leseferdigheter og stimulere nysgjerrigheten. Apper som kombinerer læring og lek kan være svært effektive for barn i denne alderen.
 • VR-briller og virtuelle spill: Virtuell virkelighet kan åpne opp en helt ny verden av opplevelser og læring. VR-briller kan brukes til både spill og utdanningsprogrammer. Det finnes mange spennende VR-opplevelser som kan gjøre læring morsomt og interaktivt.
 • Elektronikkbyggesett som LittleBits eller Arduino: Disse settene gjør det enkelt og gøy å lære om elektronikk og programmering. De gir praktisk erfaring og kan vekke interessen for teknologi. Å bygge og programmere egne prosjekter gir en følelse av mestring og kreativitet.
 • 3D-penner for kreativ tegning i tre dimensjoner: For jenta som elsker å tegne og skape, kan en 3D-penn være en veldig spennende gave. Den lar dem tegne i tre dimensjoner og lage unike kunstverk. Dette er en flott måte å kombinere teknologi og kunst på, og det finnes mange prosjekter man kan prøve.

2. Kreative Gaver til 12 år Gammel Jente

Kreative gaver oppmuntrer til fantasi og personlig uttrykk, noe som er veldig viktig i denne alderen. Mange 12 år gamle jenter elsker å uttrykke seg gjennom kunst og håndverk, og det finnes et bredt utvalg av gaver som kan støtte deres kreative utvikling. Her er noen ideer til kreative gaver som vil bli satt stor pris på.

Kunst- og håndverkssett

 • Malings- og tegnesett: Dette inkluderer alt fra akvarellfarger til blyanter og tusjer, og er perfekt for den kunstneriske jenta. Settene kan også inkludere lerreter og staffelier for en mer profesjonell opplevelse. Det finnes også spesialsett som fokuserer på bestemte teknikker eller temaer, som portrettmaling eller landskap.
 • Smykkelagingssett og DIY-prosjekter: Settene gir mulighet til å lage sine egne smykker og andre håndverk. Dette kan inkludere perler, tråder, og alle nødvendige verktøy for å lage vakre smykker. DIY-prosjekter kan også inkludere alt fra å lage stearinlys til å designe egne klær.
 • Scrapbooking-sett: Disse settene inneholder alt man trenger for å lage personlige og minnerike scrapbook-sider. De kan inkludere klistremerker, papirer, stempler, og andre dekorative elementer. Scrapbooking er en flott måte å bevare minner på, og det er en aktivitet som kan være både avslappende og morsom.
 • Origami- og papirhåndverkssett: Origami er en morsom og utfordrende hobby som mange barn elsker. Settene kommer ofte med instruksjoner og vakre papirer som kan brettes til forskjellige figurer. Origami kan også være en fin måte å forbedre finmotorikk og konsentrasjon på.
 • Broderi- og sysett: For jenter som liker å sy og lage klær eller dekorasjoner, kan et sysett være en perfekt gave. Settene kan inkludere alt fra grunnleggende syverktøy til avanserte mønstre og stoffer. Å lære å sy kan være en nyttig ferdighet, og det er også en kreativ og tilfredsstillende aktivitet.
 • Tegne- og malesett med instruksjoner: Disse settene kan hjelpe barn å lære nye teknikker innen tegning og maling, noe som kan være veldig tilfredsstillende og utviklende. Settene kan inkludere trinnvise instruksjoner for å skape spesifikke kunstverk.

Musikkinstrumenter og tilbehør

 • Ukuleler, keyboard og andre nybegynnerinstrumenter: Musikkinstrumenter kan inspirere til en livslang lidenskap for musikk. En ukulele eller et keyboard er gode valg for nybegynnere. Det finnes også mange læringsressurser tilgjengelig, som bøker og online kurs, for å hjelpe dem i gang.
 • Notatbøker og musikktimer: Notatbøker for komponering og musikktimer kan være gode tilleggsgaver som oppmuntrer til videre læring. Å skrive egen musikk kan være en kreativ og uttrykksfull aktivitet.
 • Musikalsk programvare for komponering: Dette kan hjelpe den unge musikeren med å lage og redigere sin egen musikk. Programvaren kan være brukervennlig og gi mulighet til å eksperimentere med ulike lyder og sjangre. Å komponere musikk på datamaskinen kan åpne opp for mange kreative muligheter.
 • Bærbare karaokesystemer: Perfekt for den jenta som elsker å synge og underholde. Et karaokesystem kan være en morsom aktivitet for hele familien eller vennegjengen. Det finnes mange karaokesystemer med ulike funksjoner, som innebygde lys og forskjellige stemmeeffekter.
 • Trommesett eller rytmeinstrumenter: Dette kan være både morsomt og lærerikt, og gir mulighet for å utforske rytme og musikk. Rytmeinstrumenter som bongotrommer eller maracas kan være gode alternativer. Å spille på trommer kan også være en god fysisk aktivitet som forbedrer koordinasjonen.

3. Sport og Utendørsaktiviteter for 12 år Gammel Jente

Gaver som oppmuntrer til aktivitet og friluftsliv er både sunne og morsomme. For en 12 år gammel jente kan sport og utendørsaktiviteter være en viktig del av hverdagen. Det holder dem aktive, sunne og gir en følelse av prestasjon og moro. Her er noen ideer til gaver som vil inspirere til mer bevegelse og utendørs lek.

Sportsutstyr

 • Sykler, skateboard og rulleskøyter: Disse er flotte for utendørs lek og kan også bidra til fysisk aktivitet. Velg utstyr av god kvalitet som er trygt å bruke. Sykler kan være en fin måte å utforske nærområdet på, mens skateboard og rulleskøyter gir mulighet for kule triks og øvelser.
 • Yoga-matter og treningsutstyr: For den jenta som liker å trene eller ønsker å starte med yoga. Treningsutstyr som manualer eller hoppetau kan også være gode gaver. Yoga kan være en flott måte å forbedre fleksibilitet, styrke og ro i sinnet på.
 • Treningsklær og sko: Komfortable og stilige treningsklær kan være inspirerende. Velg klær som er både funksjonelle og trendy. Gode treningssko er også viktige for å unngå skader og sikre en god treningsopplevelse.
 • Hoppetau og andre treningsredskaper: Enkle, men effektive måter å holde seg i form på. Hoppetau er en klassiker som også er morsom å bruke. Andre treningsredskaper som balanseballer eller treningsstrikker kan også være gode tillegg.
 • Badminton- eller tennisutstyr: Perfekt for sommeraktiviteter og kan spilles med venner eller familie. Velg sett som er lette å sette opp og bruke. Badminton og tennis er flotte aktiviteter som kan spilles både innendørs og utendørs.
 • Rulleskøyter og beskyttelsesutstyr: Rulleskøyter er morsomme og gir god trening. Husk å inkludere beskyttelsesutstyr som hjelm, albue- og knebeskyttere. Dette er viktig for sikkerheten og gir trygghet både for barnet og foreldrene.

Friluftsaktiviteter

 • Campingutstyr og pikniksett: Gjør utendørsopplevelser mer spennende og komfortable. Et telt, sovepose og piknikutstyr kan være flotte gaver. Camping er en flott måte å tilbringe tid i naturen på, og gir mulighet for mange hyggelige opplevelser.
 • Hageleker og utendørs spill: Som krokket, boccia eller ringspill. Disse spillene kan nytes av hele familien. Å ha forskjellige hageleker tilgjengelig kan oppmuntre til mer tid utendørs og gir mange muligheter for moro.
 • Kites og frisbees: Morsomme leker for sommerdager på stranden eller i parken. En kite som er lett å fly kan gi mange timer med moro. Frisbees er enkle å ta med seg og kan spilles nesten hvor som helst.
 • Geocaching-sett for skattejakt: En morsom aktivitet som kombinerer teknologi og friluftsliv. Geocaching gir spenning og muligheten til å utforske nye steder. Det er en flott måte å oppmuntre til fysisk aktivitet og eventyrlyst på.
 • Telt og soveposer for overnatting i naturen: Perfekt for jenta som elsker eventyr og camping. Et telt som er enkelt å sette opp og en komfortabel sovepose gjør utendørsnettene hyggelige. Camping kan være en spennende opplevelse som gir mange minner.
 • Utendørs eventyrsett: For eksempel en speiderpakke med kompass, lommelykt og kniv. Dette kan være en flott gave for jenta som liker å utforske og lære om naturen.

4. Bøker og Litteratur for 12 år Gammel Jente

Litteratur er en gave som kan gi glede i mange år fremover. For en 12 år gammel jente kan bøker åpne opp nye verdener, utvide horisonter og stimulere fantasien. Å finne den rette boken kan være som å gi en nøkkel til uendelige opplevelser og eventyr. Her er noen anbefalinger for bøker og litteratur som passer perfekt til en 12 år gammel jente.

Populære bokserier

 • Fantasy- og eventyrserier: Som Harry Potter, Percy Jackson og andre spennende serier. Disse bøkene er fulle av magi og eventyr, og kan virkelig fange interessen til en ung leser. De er også flotte for å introdusere barn til lengre bøker.
 • Skjønnlitteratur og ungdomsbøker: Bøker som handler om vennskap, skole og livet til ungdom. Eksempler inkluderer «Anne fra Bjørkely» og «The Fault in Our Stars». Disse bøkene kan være både rørende og inspirerende, og gi innsikt i ulike livssituasjoner.
 • Mystery- og detektivserier: Spennende bøker som oppmuntrer til problemløsning og kritisk tenkning. Serier som «Nancy Drew» eller «Hardy-guttene» kan være svært engasjerende. De gir også mulighet til å utvikle analytiske ferdigheter.
 • Klassiske barne- og ungdomsbøker: Bøker som aldri går av moten og som har blitt elsket i generasjoner. Klassikerne inkluderer titler som «Løven, heksa og klesskapet» og «Den hemmelige hagen». Disse bøkene er tidløse og gir en flott leseropplevelse.
 • Tegneserier og grafiske romaner: En flott måte å få barn interessert i lesing på, med visuell støtte. Tegneserier som «Amulet» og grafiske romaner som «Smile» kan være veldig engasjerende. De kombinerer bilder og tekst på en måte som gjør lesing morsomt og tilgjengelig.

Aktivitetsbøker

 • Fargeleggingsbøker og tegnebøker: Perfekt for avslapping og kreativ utfoldelse. Fargelegging kan være en fin måte å roe ned på, og tegnebøker kan inspirere til egen kunst. Det finnes mange forskjellige temaer å velge mellom, fra dyr til fantasi.
 • Interaktive bøker og dagbøker: Bøker som oppfordrer til deltakelse og personlig refleksjon. Dagbøker med oppgaver eller spørsmål kan hjelpe med å uttrykke tanker og følelser. Interaktive bøker kan også inkludere aktiviteter som klistremerker og spill.
 • Puslespillbøker og hjernenøtter: Bøker som utfordrer hjernen og holder barnet engasjert. Puslespill og gåter er morsomme måter å utvikle problemløsningsferdigheter på. Disse bøkene kan også være fine å ta med på reiser eller i ventetider.
 • Vitenskapelige eksperimentbøker: For jenta som elsker å utforske og lære om verden rundt seg. Eksperimentbøker kan inkludere alt fra kjemiske reaksjoner til fysikkeksperimenter. De gir mulighet for praktisk læring og utforsking av naturvitenskap.
 • Kreative skrivebøker og poesidagbøker: Oppmuntrer til skriving og kreativitet. Skrivebøker med temaer eller oppgaver kan inspirere til egen skriving. Poesidagbøker gir plass til å skrive egne dikt og refleksjoner.

5. Mote og Tilbehør for 12 år Gammel Jente

Mote- og tilbehørsgaver kan være morsomme og praktiske, og gi en følelse av stil og personlighet. For mange 12 år gamle jenter er det viktig å uttrykke seg gjennom klær og tilbehør. Her er noen ideer til gaver som kan hjelpe dem med å føle seg spesielle og stilige.

Klesgaver

 • Trendy klær og sko: Hold jenta oppdatert med det nyeste innen mote. Velg klær som er både stilige og komfortable. Sko som er både praktiske og moteriktige kan også være en flott gave.
 • Tematiske antrekk (f.eks. basert på favorittfigurer): Klær som er inspirert av populære filmer eller serier. Dette kan inkludere alt fra t-skjorter med favorittkarakterer til komplette kostymer. Slike antrekk kan være spesielt morsomme til spesielle anledninger eller som hverdagens favoritt.
 • Treningsklær og sportsklær: For jenta som er aktiv og liker å trene. Komfortable treningsklær kan gjøre trening morsommere og mer motiverende. Velg plagg som er laget av pustende materialer og som gir god bevegelsesfrihet.
 • Badetøy og sommerklær: Perfekt for sommerferier og strandturer. Velg badetøy som er både søtt og funksjonelt. Sommerklær som kjoler, shorts og t-skjorter er også flotte gaver til varmere dager.
 • Koselige pyjamaser og loungewear: Komfortable klær for avslapning hjemme. Velg myke stoffer og søte design som jenta vil elske å bruke. Pyjamaser med morsomme mønstre eller karakterer kan gjøre sengetiden litt ekstra spesiell.

Tilbehør

 • Vesker, sekker og smykker: Stilfulle tilbehør som kan komplettere ethvert antrekk. Velg vesker og sekker som er praktiske og stilige. Smykker som armbånd, ringer og halskjeder kan også være en flott måte å pynte opp et antrekk på.
 • Hårtilbehør og skjønnhetsprodukter: Fra hårspenner til sminkesett. Hårtilbehør som bånd, strikker og spenner kan være morsomme og praktiske. Skjønnhetsprodukter som lipgloss og neglelakk kan også være en fin gave for å føle seg litt ekstra spesiell.
 • Solbriller og hatter: Praktisk og stilig for solrike dager. Velg solbriller som beskytter øynene og ser kule ut. Hatter kan også være både praktiske og moteriktige, enten det er til stranden eller byen.
 • Skjerf og votter for vinteren: Holder jenta varm og moteriktig. Velg varme og myke materialer som ull eller fleece. Fargerike og stilige design kan gjøre vintergarderoben litt morsommere.
 • Mote-armbånd og ringer: Små detaljer som gjør en stor forskjell. Armbånd og ringer kan være en fin måte å uttrykke personlighet på. Velg smykker som er enkle, men stilige, og som kan brukes til både hverdag og fest.

6. Spill og Leketøy for 12 år Gammel Jente

Spill og leker er alltid en suksess, og de kan være både morsomme og læringsrike. For en 12 år gammel jente kan spill og leker bidra til kreativitet, samarbeid og problemløsning. Her er noen ideer til spill og leker som passer perfekt til en 12 år gammel jente.

Brettspill og Puslespill

 • Kognitive og læringsspill: Spill som trener hjernen og lærer nye ferdigheter. Velg spill som utfordrer logikk, strategi og problemløsning. Eksempler kan være «Settlers of Catan» eller «Ticket to Ride».
 • Familiespill og partyspill: Perfekte for å tilbringe tid sammen med familie og venner. Spill som «Uno» eller «Monopol» kan gi mange timer med moro og latter. Disse spillene er også flotte for å bygge fellesskap og samarbeid.
 • Strategi- og rollespill: Spill som utfordrer strategisk tenkning og kreativitet. Rollespill som «Dungeons & Dragons» kan være svært engasjerende og utviklende. De gir mulighet til å skape egne historier og karakterer.
 • Kortspill og samlekortspill: Alltid populære blant barn og tenåringer. Kortspill som «Exploding Kittens» eller «Magic: The Gathering» kan være morsomme og utfordrende. Samlekortspill gir også mulighet for samling og bytting med venner.
 • Puslespill med ulike vanskelighetsgrader: Fra enkle til avanserte puslespill for ulike nivåer. Velg puslespill med motiver som jenta liker, enten det er natur, kunst eller karakterer fra favorittfilmer. Puslespill kan være en fin måte å slappe av på og forbedre konsentrasjonen.

Populære leker

 • Dukker og samlesett: Fra klassiske dukker til moderne samlesett. Dukker som Barbie eller LOL Surprise kan være veldig populære. Samlesett som inkluderer forskjellige tilbehør og figurer kan også være svært spennende.
 • Interaktive leker og figurer: Leker som reagerer på berøring og lyd. Interaktive kjæledyr eller roboter kan gi mange timers moro. Disse lekene kan også lære barn om omsorg og ansvar.
 • Konstruksjonsleker som LEGO eller Playmobil: Stimulerer kreativitet og problemløsning. Konstruksjonsleker gir mulighet for å bygge og designe egne skapelser. De kan også være svært lærerike og utviklende.
 • DIY slime-sett og vitenskapelige leker: Morsomme og lærerike aktiviteter. Slime-sett gir mulighet for å lage og eksperimentere med forskjellige typer slime. Vitenskapelige leker som kjemisett eller fysikkeksperimenter kan også være svært engasjerende.
 • Kosedyr og samlefigurer: Perfekte for samling og lek. Velg kosedyr som er myke og koselige, eller samlefigurer som er morsomme å samle på. Disse lekene kan gi en følelse av trygghet og glede.

7. Personlige og Unike Gaver til 12 år Gammel Jente

Unike og personlige gaver viser at du har lagt ekstra omtanke i valget. For en 12 år gammel jente kan slike gaver være spesielt meningsfulle, da de viser at du virkelig kjenner og setter pris på hennes personlighet og interesser. Her er noen ideer til personlige og unike gaver som vil bli satt stor pris på.

Personlig tilpassede gaver

 • Navnesmykker og gravert tilbehør: Gjør gaven personlig med navn eller initialer. Smykker som halskjeder eller armbånd med inngravert navn kan være veldig spesielle. Gravert tilbehør som nøkkelringer eller speil kan også være flotte gaver.
 • Tilpassede klær og tilbehør: Klær og tilbehør med personlig preg. Dette kan inkludere t-skjorter med navn eller initialer, eller vesker og luer med personlig design. Slike gaver viser omtanke og gir en unik følelse.
 • Fotobøker og personlige album: Samle minner i en personlig bok. Fotobøker kan inkludere bilder fra spesielle øyeblikk og hendelser, og kan være en flott måte å bevare minner på. Personlige album kan også inneholde tegninger, notater og andre minner.
 • Tilpassede plakater og kunstverk: Unike kunstverk som passer til barnets rom. Velg plakater eller kunstverk som reflekterer jentas interesser og personlighet. Dette kan være en flott måte å dekorere rommet på og gjøre det mer personlig.
 • Personlige krus og drikkeflasker: Med navn eller spesielle meldinger. Krus og drikkeflasker kan brukes hver dag, og en personlig design kan gjøre dem ekstra spesielle. Velg kvalitetsprodukter som er både praktiske og stilige.

Opplevelsesgaver

 • Billetter til konserter, teater eller kino: Gi en opplevelse som kan deles med venner eller familie. Velg billetter til arrangementer som du vet jenta vil like. Opplevelser gir minner for livet og kan være en flott måte å tilbringe tid sammen på.
 • Workshop og kurs (f.eks. keramikk, baking): Lærerike og morsomme aktiviteter. Kurs og workshops kan gi mulighet til å lære nye ferdigheter og utforske nye interesser. Velg aktiviteter som passer jentas interesser og personlighet.
 • Escape room-opplevelser: En spennende utfordring som kan løses sammen. Escape rooms er morsomme og engasjerende aktiviteter som kan oppleves med venner eller familie. De gir mulighet for samarbeid og problemløsning.
 • Dagsutflukter til fornøyelsesparker eller dyrehager: Garantert en morsom dag. Velg steder som tilbyr mange forskjellige aktiviteter og opplevelser. Slike utflukter kan gi mange minner og være en flott måte å tilbringe tid sammen på.
 • Gavekort til aktiviteter som bowling eller klatring: Aktiviteter som gir både moro og fysisk utfordring. Gavekort gir fleksibilitet til å velge når og hvor man vil bruke dem, og kan være en flott måte å oppmuntre til nye opplevelser.

Å finne den perfekte gaven til en 12 år gammel jente trenger ikke være vanskelig. Ved å tenke på hennes interesser og personlighet, kan du finne noe som virkelig vil glede henne. Enten det er teknologi, kunst, sport, bøker, mote, spill eller personlige gaver, finnes det mange muligheter som passer perfekt til en 12-åring.

Her er noen siste tips:

 • Lytt til hint fra barnet
 • Tenk på hva hun liker å gjøre på fritiden
 • Vurder å spørre venner eller familie for råd

Vi håper denne guiden har hjulpet deg med å finne den beste gaven til en 12 år gammel jente. Del gjerne dine egne gavetips og erfaringer i kommentarfeltet nedenfor!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *