Gave til Campisten: 50+ Perfekte Gavetips for Campingentusiaster

Artikkelen inneholder reklamelenker.

Sist oppdatert 21 mai, 2024

Er du på jakt etter den perfekte gaven til en som elsker å campe?

Kanskje en gave til campisten i ditt liv?

Det kan være litt vanskelig å finne noe som passer, spesielt hvis du ikke selv er en campingentusiast. Men fortvil ikke!

Her har jeg samlet noen supre tips til deg.

La oss finne ut hva som kan gjøre campingturen enda bedre og mer minneverdig for din kjære campist.

Våre beste gavetips til campisten

Praktiske gaver til campisten

Her er noen praktiske gaveideer som enhver campist vil sette pris på:

Campingutstyr

 • Telt og soveposer: Et godt telt er alfa og omega på en campingtur. Det gir ly for vær og vind, og en god natts søvn er viktig. Soveposer som er varme nok for kjølige netter, men også pustende for varmere kvelder, kan gjøre en stor forskjell.
 • Campingmøbler: Komfortable stoler og bord gjør campingplassen hyggeligere. Et sammenleggbart bord og noen gode campingstoler gir et perfekt sted å spise, spille kort eller bare slappe av.
 • Kokeutstyr og bålplass tilbehør: Bærbare kokeapparater, som en gassbrenner, og grillutstyr er perfekt for matlaging ute. En bærbar grill eller et sett med campingkjeler kan gjøre matlagingen til en del av opplevelsen.

Personlig komfort

 • Campingputer og tepper: Myke puter og tepper gjør det koseligere rundt leirbålet. En god campingpute kan hjelpe med å støtte nakken, og et varmt teppe kan gjøre kveldene rundt bålet mye mer behagelige.
 • Bærbare dusjer og toalettartikler: Dette gir en liten luksusfølelse selv når man er langt fra hjemmets bekvemmeligheter. En soloppvarmet dusjpose eller en bærbar campingdusj kan være en velsignelse etter en lang dag med fotturer.

Verktøy og tilbehør

 • Multiverktøy og kniver: Allsidige verktøy som kan brukes til mye forskjellig er alltid nyttig. Et godt multiverktøy kan hjelpe med alt fra å åpne bokser til å reparere utstyr.
 • Hodelykter og lommelykter: God belysning er viktig når mørket faller på. En hodelykt frigjør hendene, noe som er nyttig når man skal sette opp teltet i mørket eller lese kart etter solnedgang.

Innovative og teknologiske gaver

Hvis du vil gi noe litt utenom det vanlige, kan innovative og teknologiske gaver være midt i blinken:

Teknologi for camping

 • Solcelleladere og batteribanker: Hold elektronikken ladet opp selv langt fra nærmeste stikkontakt. En solcellelader kan være en livredder for å holde telefonen eller GPS-en i gang.
 • GPS-enheter og smartklokker: For å alltid vite hvor man er og holde styr på tiden. En god GPS-enhet kan hjelpe med å finne den raskeste eller mest naturskjønne ruten, mens en smartklokke kan spore treningsøkter og holde styr på høyde og distanse.

Komfortable løsninger

 • Oppblåsbare madrasser med innebygd pumpe: Enkel og rask oppblåsing for en komfortabel søvn. En madrass med innebygd pumpe sparer både tid og energi.
 • Elektroniske insektavstøtende enheter: Hold mygg og andre plagsomme insekter unna uten bruk av kjemikalier. Disse enhetene kan være spesielt nyttige i områder med mye insekter.

Personlige gaver til campingfolk

Personlige gaver viser at du har lagt ekstra omtanke i valget ditt:

Tilpassede produkter

 • Personlig graverte multiverktøy: Gjør verktøyet unikt med en personlig inskripsjon. Dette kan være initialene deres eller en spesiell dato som betyr noe.
 • Egendefinerte krus og vannflasker: Praktisk og personlig på samme tid. En personlig flaske kan være en flott påminnelse om deg hver gang de tar en slurk vann på tur.

Opplevelsesgaver

 • Gavekort til campingutstyr butikker: La dem velge det de trenger mest. Dette gir dem friheten til å velge akkurat det de trenger, enten det er en ny sovepose eller et campingbord.
 • Kurs i overlevelse og villmarksteknikker: En lærerik og spennende opplevelse. Dette kan være alt fra grunnleggende overlevelsesteknikker til mer avanserte kurs i navigasjon og førstehjelp.

Miljøvennlige gaver

For den miljøbevisste campisten finnes det mange flotte, miljøvennlige alternativer:

Bærekraftig utstyr

 • Resirkulerbare og miljøvennlige materialer: Utstyr laget av bærekraftige materialer. Se etter produkter som er laget av resirkulert plast eller naturlige materialer.
 • Gjenbrukbare vannflasker og matbeholdere: Reduser avfall og vær snill mot naturen. En god vannflaske eller matbeholder kan brukes igjen og igjen, og hjelper med å redusere plastavfall.

Miljøvennlige løsninger

 • Solcelledrevne lys og ladere: Bruk solens energi for å lade opp utstyret. Solcellelys kan også gi en fin atmosfære rundt leirplassen.
 • Økologiske hygieneprodukter: Skånsomme for både kropp og natur. Velg produkter som er biologisk nedbrytbare og fri for skadelige kjemikalier.

Underholdning og fritid

Camping handler ikke bare om praktisk utstyr, men også om å ha det gøy og slappe av:

Spill og aktiviteter

 • Brettspill tilpasset camping: Perfekt for koselige kvelder i teltet. Velg spill som er enkle å pakke og ikke tar opp mye plass.
 • Frisbee og andre utendørs leker: Moro for både store og små. En frisbee eller et sett med utendørs spill kan være en fin måte å tilbringe tid sammen.

Lesestoff og musikk

 • Campingrelaterte bøker og magasiner: Inspirasjon til nye turer og opplevelser. Bøker om naturen, dyrelivet, eller campingtips kan gi gode lesestunder ved leirbålet.
 • Bærbare høyttalere og musikkspillere: Musikk gjør campingturen enda hyggeligere. En liten, bærbar høyttaler kan gi bakgrunnsmusikk til kvelden rundt bålet.

Hvordan velge den perfekte gaven til campisten?

Å velge riktig gave handler om å kjenne personen godt:

Kjenn din campist

 • Deres personlige preferanser og behov: Hva liker de best ved camping? Noen foretrekker enkle teltturer, mens andre liker mer avanserte ekspedisjoner.
 • Deres campingstil og favorittaktiviteter: Er de til enkle teltturer eller mer avanserte ekspedisjoner? Noen elsker å gå lange fotturer, mens andre liker å fiske eller bare slappe av ved leirbålet.

Tenk praktisk og personlig

 • Kombiner funksjonalitet med personlig preg: En praktisk gave med en personlig touch er alltid en vinner. Tenk på hva de virkelig trenger og hvordan du kan gjøre det personlig.
 • Gaver som passer til forskjellige campingopplevelser: Tenk på om de trenger noe for en kort helgetur eller en lengre ekspedisjon. En kort tur krever kanskje mindre utstyr, mens en lengre tur kan trenge mer avansert utstyr.

Å finne den perfekte gaven til campisten trenger ikke være vanskelig. Enten det er praktisk utstyr, innovative løsninger, personlige gaver, miljøvennlige alternativer eller noe for underholdning, er det viktigste at gaven viser omtanke og gjør campingopplevelsen bedre. Så ta en titt på tipsene over og finn den gaven som vil glede campingentusiasten i ditt liv!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *