Gave til gamer – 17 gode gavetips som får gameren til å juble

Artikkelen inneholder reklamelenker.

Sist oppdatert 21 mai, 2024

Har du en gamer i familien eller kanskje i vennegjengen som du skal kjøpe gave til? Synes du det er vanskelig å vite hva du skal kjøpe?

Det å kjøpe gave til en gamer kan virke som en umulig oppgave, spesielt dersom du ikke driver så mye med gaming selv.

Men frykt ikke, det finnes mange morsomme ting du kan kjøpe i gave.

På denne siden har vi samlet en rekke gode gavetips som vi kan garantere at gameren kommer til å like.

Gavetipsene vi har funnet frem er i både lavere og høyere prisklasser, så her skal det også være noe til enhver lommebok.

Våre beste gavetips til en gamer

Kjenn Gameren

Før du begynner å handle, er det lurt å vite litt om gameren du skal kjøpe gave til. Her er noen spørsmål du kan stille deg:

 • Hvilke spill liker de? Er de tilhenger av actionspill, eventyrspill, sportsspill, eller kanskje strategispill?
 • Hva spiller de på? Spiller de på PC, konsoll (som PlayStation eller Xbox), eller mobil?
 • Hvordan spiller de? Er de hardcore gamere som spiller mange timer hver dag, eller koser de seg med spill av og til?

Når du vet litt mer om hva gameren liker, blir det mye enklere å finne den perfekte gaven. Gamere kan ha ulike preferanser, og å forstå disse kan gjøre gavehandlingen mye enklere. For eksempel, en som elsker strategispill på PC vil kanskje ikke ha så mye glede av en ny PlayStation-kontroller.

Det er også lurt å finne ut hvilke spill de allerede eier. Mange gamere har ønskelister på nettsteder som Steam, PlayStation Store, eller Amazon. Å kikke på disse kan gi deg en god pekepinn på hva de ønsker seg. Du kan også spørre deres venner eller familie for råd.

Gavetips for Ulike Budsjett

Uansett om du har et lite eller stort budsjett, finnes det flotte gaver til gamere. Her er noen tips:

Lavbudsjett (under 500 kr)
 1. Spilltilbehør: En god musematte eller et par gaming-hansker kan gjøre spillopplevelsen bedre. For eksempel, en RGB musematte kan lyse opp spillopplevelsen og gjøre gaming-oppsettet enda kulere.
 2. Gavekort: Gavekort til Steam, PlayStation Store, eller Xbox Store er alltid en sikker vinner. Dette gir gameren frihet til å velge akkurat det spillet eller tilbehøret de ønsker seg mest.
 3. Merchandise: T-skjorter, kopper, eller plakater med favorittspillet deres er alltid gøy. For eksempel, en kopp med en morsom gaming-quote kan gjøre morgenkaffen litt bedre.
Mellombudsjett (500-1500 kr)
 1. Gaming-hodesett: Et godt hodesett kan gjøre spillopplevelsen mye bedre. Det finnes mange gode alternativer i denne prisklassen, som HyperX Cloud II eller Logitech G Pro X.
 2. Populære spill: Nye og populære spilltitler er alltid en hit. Sjekk hva som er på topplistene nå. For eksempel, spill som «The Legend of Zelda: Breath of the Wild» eller «Cyberpunk 2077» er veldig populære.
 3. Kvalitetsmus og tastatur: En god gaming-mus eller et tastatur kan gjøre stor forskjell. For eksempel, en Razer DeathAdder-mus eller et Corsair K95-tastatur kan være perfekte gaver.
Høybudsjett (1500 kr og oppover)
 1. Gaming-stol: En ergonomisk gaming-stol kan gjøre lange spilløkter mye mer komfortable. Merker som Secretlab og DXRacer er populære valg som gir god støtte og komfort.
 2. Skjermer og VR-headset: En ny skjerm eller et VR-headset er en stor gave som virkelig imponerer. En 144Hz skjerm fra ASUS eller et Oculus Quest 2 VR-headset kan gi en helt ny spillopplevelse.
 3. High-end gaming PC-komponenter: Nye grafikkort, prosessorer, eller annet tilbehør kan gjøre PC-en deres superkraftig. For eksempel, en NVIDIA RTX 3080 grafikkort eller en ny Intel i9-prosessor.

Populære Gaming-Produkter i 2024

Gaming-verdenen utvikler seg raskt, og det er alltid noe nytt og spennende på markedet. Her er noen av de mest populære produktene i 2024:

 • Spillkonsoller: PlayStation 5 og Xbox Series X er fortsatt svært populære. Disse konsollene tilbyr høy ytelse og flotte spillopplevelser.
 • Toppspill: Spill som «Elden Ring», «Hogwarts Legacy», og «Starfield» er veldig populære akkurat nå. Disse spillene byr på omfattende verdener og gripende historier.
 • Tilbehør: Kontrollerer, ladestasjoner, og spesialutstyr som gaming-briller er alltid gode valg. Et sett med gaming-briller kan for eksempel hjelpe mot tretthet i øynene under lange spilløkter.

Personlige Gaver

Noen ganger er det de personlige gavene som gjør størst inntrykk. Her er noen ideer:

 1. Tilpassede gadgets: Tenk 3D-printede figurer av deres favorittspillkarakter eller en personlig designet kontroller. For eksempel, en kontroller med deres navn eller favorittfarger kan være en flott gave.
 2. Spesiallagde hyller og oppbevaring: Gaming-hyller, stativer for hodetelefoner, eller spesiallagde oppbevaringsløsninger kan være både praktiske og stilige. Et kult stativ til hodetelefonene eller en hylla med plass til spillene deres kan gjøre gaming-rommet enda bedre.
 3. Abonnementstjenester: Gi et abonnement på Xbox Game Pass, PlayStation Plus, eller en annen spilltjeneste de liker. Dette gir dem tilgang til et stort utvalg spill uten ekstra kostnad.

DIY Gaveideer

Hvis du liker å lage ting selv, hvorfor ikke lage en gave? Hjemmelagde gaver kan være både unike og personlige. Her er noen forslag:

 1. Gaming-tema klær: Design en t-skjorte eller genser med deres favorittspill. For eksempel, en t-skjorte med et morsomt sitat fra spillet de elsker kan være en flott gave.
 2. Personlige spillkort eller brettspill: Lag et kortspill eller brettspill basert på deres favorittspill. Dette kan være en morsom aktivitet dere kan gjøre sammen.
 3. DIY gaming-dekorasjoner: Lag kule dekorasjoner til spillrommet deres. For eksempel, en veggdekorasjon med logoen til favorittspillet deres kan være en flott gave.

Slik Finner Du Den Perfekte Gaven

Her er noen tips for å finne den perfekte gaven:

 1. Sjekk ønskelisten deres: Mange gamere har ønskelister på nettsteder som Steam, PlayStation Store, eller Amazon. Dette kan gi deg en god idé om hva de ønsker seg mest.
 2. Spør om råd: Hvis du kjenner noen som også spiller, kan de ha gode tips. Venner og familie kan ofte gi deg verdifulle innsikter.
 3. Vurder gaveinnpakning: En fin innpakning kan gjøre gaven enda mer spesiell. Tenk på hvordan du kan presentere gaven på en måte som gjør den ekstra spennende å åpne.
 4. Handle på riktige steder: Noen ganger kan det være lurt å handle i spesialbutikker eller på nettet for å finne de beste prisene og utvalget. Nettbutikker som Komplett, Elkjøp, og Power har ofte gode tilbud på gaming-utstyr.

Å finne den perfekte gaven til en gamer trenger ikke være vanskelig. Med litt research og omtanke kan du finne noe som virkelig vil glede dem. Enten du har et lite budsjett eller vil slå på stortromma, finnes det mange flotte gavetips her. Husk å ta hensyn til gameren sine preferanser og spillestil, så vil du garantert finne en gave som treffer blink.

FAQ

Hva er den beste gaven til en PC-gamer? En god gaming-mus eller et hodesett kan gjøre stor forskjell for en PC-gamer. En mus som Logitech G502 eller et hodesett som SteelSeries Arctis 7 kan være perfekte valg.

Hvordan velge riktig spill for en konsollspiller? Sjekk topplistene og se hva som er populært akkurat nå. Nye spill som «The Last of Us Part II» eller «Ghost of Tsushima» er gode valg.

Er gaming-møbler verdt investeringen? Ja, en god gaming-stol eller skrivebord kan gjøre spillopplevelsen mye bedre og mer komfortabel. Merker som Secretlab og DXRacer er kjent for sine komfortable og støttende stoler.

Med denne guiden håper vi at du finner den perfekte gaven til gameren i ditt liv. Lykke til!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *