Hvor Kjøpe Gaver i Bergen? Her er Topp 9 Butikker

Artikkelen inneholder reklamelenker.

Sist oppdatert 25 juni, 2024

gavebutikk bergen

Bergen er ikke bare kjent for sin vakre natur og rike historie, men også for sine mange spennende gavebutikker.

Uansett om du er på jakt etter håndlagde kunstverk, stilige klær, eller tradisjonelt norsk håndverk, har Bergen noe for alle. I denne guiden har vi samlet noen av de beste gavebutikkene i byen. Her finner du alt fra vanntett mote til kreative illustrasjoner og vakker glasskunst.

Les videre for å finne de perfekte gavene til venner, familie eller kanskje noe fint til deg selv.

1. BRGN

BRGN

Adresse: Strømgaten 4, 5015 Bergen

Beskrivelse og vår omtale:

BRGN er et norsk motemerke som ble grunnlagt i 2015 av Karine Trellevik Lunde og Ros-Mari Tobiassen Gaundal. Merket spesialiserer seg på vanntett mote, og deres kolleksjoner inkluderer jakker, kåper, og tilbehør som kombinerer funksjonalitet med stilig design. Med oppstart i regnfylte Bergen, er BRGN kjent for å levere produkter som holder deg tørr og elegant i alle værforhold.

BRGN tilbyr mange flotte gavealternativer som passer perfekt for motebevisste venner og familie. Fra deres stilige regnjakker til funksjonelle tilbehør, finner du noe for alle som verdsetter både kvalitet og design. Spesielt populære er deres tekniske yttertøy og unike tilbehør laget av resirkulerte tekstiler. For de som ønsker å gi en praktisk og stilig gave, er BRGN et ideelt valg. Gavekort er også tilgjengelige, noe som gir mottakeren friheten til å velge sine favoritter.

Vi har valgt å inkludere BRGN i vår guide på grunn av deres innovative tilnærming til mote, deres høye kvalitetsstandarder og deres engasjement for miljøvennlige løsninger. Deres produkter tilbyr en perfekt kombinasjon av funksjonalitet og stil, og de støtter også viktige samfunnssaker som LHBTQ+ rettigheter.

For mer informasjon og for å utforske deres produkter, besøk BRGN her: BRGN

2. Illustratør Gunvor Rasmussen

 Illustratør Gunvor Rasmussen

Adresse: Jacobsfjorden 6-7A, 5003 Bergen

Beskrivelse og vår omtale:

Gunvor Rasmussen er en illustratør og småbedriftseier fra Bergen, Norge. Siden 2006 har hennes illustrasjoner i akvarell og blekk blitt brukt i bøker, på scenen og for TV. Hun startet sin karriere som redaksjonell illustratør i Bergens Tidende mens hun fortsatt gikk på skole, og har siden den gang jobbet med en rekke ulike prosjekter, inkludert barnebøker og live-illustrasjoner for TV. I 2020 flyttet hun sitt studio til Midthuset på Bryggen i Bergen, en beliggenhet som speiler hennes kunstneriske ånd.

Butikken hennes tilbyr et bredt utvalg av unike gaver, inkludert håndillustrerte bøker, kunstkort, t-skjorter og originalkunstverk. Disse produktene passer perfekt som gaver til kunstelskere, samlere og de som setter pris på unike og håndlagde objekter. Et eksempel på en populær gave er hennes bok «Verden under Vann,» som er fylt med vakre og detaljerte illustrasjoner.

Vi har valgt å inkludere Illustratør Gunvor Rasmussen i vår guide på grunn av hennes dedikasjon til høy kvalitet og originalitet. Hennes kunstverk gir en personlig og kunstnerisk gaveopplevelse som er vanskelig å finne andre steder. Med en lidenskap for både tradisjonelle og innovative teknikker, gir Gunvor sine kunder en unik mulighet til å eie et stykke av hennes kreative verden.

Besøk hennes nettbutikk for å utforske de vakre og kreative produktene hun tilbyr: Illustratør Gunvor Rasmussen

3. Hjertholm

Hjertholm

Adresse: Torgallmenningen 8 – Galleriet 5.etg, 5014 Bergen

Beskrivelse og vår omtale:

Hjertholm er en sjarmerende kunsthåndverksbutikk i hjertet av Bergen med en rik historie som strekker seg tilbake til 1892. I dag drives butikken av tredje generasjon Hjertholm, og den spesialiserer seg på et bredt utvalg av kunsthåndverk fra lokale, norske og skandinaviske kunstnere. Besøkende finner alt fra keramikk og glasskunst til tekstil- og smykkeverk.

Butikken er perfekt for å finne unike og kvalitetsgaver som passer for både store og små anledninger. Her kan du oppdage håndlagde arbeider som skåler, vaser, skulpturer og smykker, som alle gir varig glede. Hjertholm tilbyr også gavekort, noe som er en utmerket gave for de som ønsker å gi mottakeren frihet til å velge selv.

Vi har valgt å inkludere Hjertholm i vår guide på grunn av deres dedikasjon til å fremme kunsthåndverk og deres imponerende historie. Deres lidenskap for håndverk og personlige service skaper en unik handleopplevelse som verdsettes av både lokale kunder og besøkende fra inn- og utland.

For mer informasjon og for å utforske deres produkter, besøk Hjertholm her: Hjertholm

4. Heim Bryggen

Heim Bryggen

Adresse: Strandgaten 25, 5013 Bergen

Beskrivelse og vår omtale:

Heim Bryggen er en fargerik og unik butikk i hjertet av Bergen sentrum. Her finner du en spennende miks av lokalt og internasjonalt design, interiør, mote og vintage. Butikken ble startet i 2019 av samboerparet Jeanette Tonning Sundal og Eirik H. Johannessen, og har siden da blitt et yndet stoppested for både lokale og turister. I tillegg til sitt brede utvalg av nøye kuraterte produkter, tilbyr Heim også egenproduserte varer som du kun finner hos dem.

For de som leter etter gaver, er Heim Bryggen et ideelt sted å besøke. Du finner alt fra kunst og håndverk til interiørartikler, klær og tilbehør. Her kan du finne noe spesielt for enhver smak og anledning, fra trendy smykker og vesker til unike interiørdetaljer og deilig matvarer. Butikkens varme atmosfære og det vennlige personalet, inkludert butikkhunden Luca, gjør shoppingopplevelsen enda bedre.

Vi har valgt å inkludere Heim Bryggen i vår guide på grunn av deres evne til å kombinere moderne stil med en koselig og innbydende atmosfære. Deres fokus på kvalitet og unike produkter gjør dem til et uunnværlig stopp for gavejakt i Bergen. Vi anbefaler Heim på det varmeste for både deres fantastiske utvalg og den hyggelige handleopplevelsen de tilbyr.

For mer informasjon og for å utforske deres produkter, besøk Heim Bryggen her: Heim Bryggen

5. Stine Hoff Kunstglass

Stine Hoff Kunstglass

Adresse: Øvre Hopsnesveg 2, 5232 Paradis-Bergen

Beskrivelse og vår omtale:

Stine Hoff Kunstglass er et veletablert glassblåserverksted i Bergen, grunnlagt i 1992 av Stine Hoff sammen med to venninner. Verkstedet var det første av sitt slag i byen og har siden starten vært en kilde til fascinasjon med sin levende presentasjon av glassblåserkunsten. Stine Hoff er utdannet ved Brabrand Glasskole i Danmark og Orrefors i Sverige, og har med stor entusiasme og profesjonalisme etablert verkstedet som en respektert og populær destinasjon for både kunstelskere og turister.

For de som leter etter gaver, er Stine Hoff Kunstglass et ideelt sted å besøke. Her finner du et bredt utvalg av håndlagde glassprodukter som drikkeglass, skåler, lysestaker, fat, mugger og vaser. Produktene er kjent for sitt enkle, moderne uttrykk og funksjonalitet, noe som gjør dem til perfekte gaver for enhver anledning. Et unikt gavealternativ er gavekort på glassblåsing, hvor mottakeren kan prøve seg på denne kunstneriske håndverksprosessen selv. Dette er en minneverdig opplevelse som passer utmerket for venner, familie og kolleger.

Vi har valgt å inkludere Stine Hoff Kunstglass i vår guide på grunn av deres dedikasjon til kvalitet og kunstnerisk håndverk. Verkstedets evne til å kombinere tradisjonell glassblåserkunst med moderne design gjør det til et spesielt og inspirerende sted å handle. Kunder roser de vakre, fargerike produktene og den hyggelige atmosfæren, samt muligheten til å observere glassblåsing på nært hold. Dette er et sted hvor kunst og håndverk møter hverdagsfunksjonalitet på en måte som gleder både øyet og sinnet.

For mer informasjon og for å utforske deres produkter, besøk Stine Hoff Kunstglass her: Stine Hoff Kunstglass

6. Gløtt

gløtt

Adresse: Bredsgården 2B, 5003 Bergen

Beskrivelse og vår omtale:

Gløtt er en koselig og innbydende gave- og interiørbutikk plassert midt på historiske Bryggen i Bergen. Butikken ble etablert i 2021 av Susan Fosse, som bringer med seg over 30 års erfaring innen design og produksjon av strikkevarer. Gløtt er mer enn bare en butikk; det er et sted hvor hverdagens små øyeblikk blir feiret med nøye utvalgte produkter som bringer glede og skjønnhet inn i hjemmet.

Hos Gløtt finner du en unik blanding av produkter fra lokale og internasjonale leverandører, inkludert vakre krus, dekorative vaser, miljøvennlige sjokolader, og mye mer. Hver gjenstand er valgt med tanke på å berike hverdagen og gjøre de små øyeblikkene ekstra spesielle.

For gavejegere er Gløtt et ypperlig sted å finne noe unikt og meningsfylt. Butikken tilbyr alt fra stilige notatbøker og kunstneriske kort til elegante hjemmedekorasjoner og smakfulle matvarer. Det brede spekteret av produkter betyr at det er noe for enhver smak og anledning, enten du er på jakt etter en bursdagsgave, en vertinnegave, eller bare en liten oppmerksomhet til deg selv.

Vi har valgt å inkludere Gløtt i vår guide fordi butikken representerer en perfekt blanding av kvalitet, originalitet og en varm, personlig atmosfære. Susan og hennes team er alltid klare til å hjelpe, noe som gjør besøket ditt både hyggelig og inspirerende. Gløtt er definitivt et stopp verdt for alle som setter pris på vakre og unike gjenstander.

For mer informasjon og for å utforske deres fantastiske utvalg, besøk Gløtt her: Gløtt

7. Julehuset i Bergen

Julehuset i Bergen

Adresse: Holmedalsgården 1, 5003 Bergen

Beskrivelse og vår omtale:

Julehuset i Bergen er en magisk helårs julebutikk som ligger sjarmerende til på Bryggen. Butikken har vært en fast del av Bergens bybilde siden 1993 og tilbyr en omfattende samling av julepynt og dekorasjoner som passer til enhver smak og anledning. Fra håndmalte julekuler og detaljerte julefigurer til engler, nisser og julekrybber, har Julehuset alt man trenger for å skape en tradisjonell norsk julefeiring.

For de som leter etter unike og minneverdige gaver, er Julehuset et ideelt sted å besøke. Her finner du kvalitetsprodukter som passer perfekt for både lokale kunder og turister. Enten du ønsker å pynte juletreet med vakre håndlagde kuler eller leter etter spesielle suvenirer å ta med hjem, vil du finne noe som passer dine behov. Butikken er spesielt populær i månedene før jul, men har et bredt utvalg tilgjengelig året rundt, noe som gjør det mulig å oppleve julestemning hele året.

Vi har valgt å inkludere Julehuset i vår guide på grunn av deres imponerende utvalg og evne til å skape en magisk atmosfære som gleder både store og små. Deres dedikasjon til kvalitet og detaljrikdom gjør dem til et uunnværlig stopp for alle som elsker julen. Vi anbefaler på det varmeste å besøke Julehuset for en unik handleopplevelse og for å finne de perfekte julegavene.

For mer informasjon og for å utforske deres produkter, besøk Julehuset her: Julehuset

8. Susan Fosse Norway

Susan Fosse

Adresse: Bellgården 2B, 5003 Bergen

Beskrivelse og omtale:

Susan Fosse Norway er en sjarmerende butikk som ligger midt i hjertet av Bergen, innenfor det historiske Bryggen-området. Butikken ble grunnlagt av Susan Fosse i 1992 etter at hun fullførte sin BA (Hons) i strikkedesign i London. Susan vendte tilbake til røttene sine i Norge for å lansere sitt eget designmerke, Susan Fosse Knitwear. Hennes ambisjon var å produsere en kolleksjon av tradisjonell norsk strikk som er funksjonell i dagens livsstil, samtidig som den bevarer tradisjonene.

Hvert plagg fra Susan Fosse er laget av 100% ull av høyeste kvalitet, ferdigstilt med norske tinnhekter og knapper, samt ullbroderier. Kolleksjonen er inspirert av landskapet på Vestlandet og den livlige byen Bergen. Å velge en genser fra Susan Fosse gir mange års glede, kombinert med komfort og moderne stil i et klassisk tidløst plagg.

For de som leter etter unike og høykvalitets gaver, er Susan Fosse Norway et ideelt sted å besøke. Butikken tilbyr et bredt utvalg av stilige gensere og jakker for menn, kvinner og barn, samt koselige tilbehør som skjerf, votter og luer. Disse produktene er perfekte gaver for alle som setter pris på fin håndverk og ønsker å bære med seg et stykke norsk kulturarv.

Vi har valgt å inkludere Susan Fosse Norway i vår guide på grunn av deres eksepsjonelle engasjement for kvalitet og bevaring av tradisjonell norsk strikketeknikk. Produktene deres gir ikke bare varme og komfort, men fungerer også som vakre suvenirer som fanger essensen av norsk kunst. Butikkens varme og innbydende atmosfære, sammen med kunnskapsrik betjening, sikrer en minneverdig handleopplevelse.

Vi anbefaler Susan Fosse Norway på det varmeste for deres fantastiske utvalg av produkter og den unike handleopplevelsen de tilbyr i det pittoreske Bryggen. Deres fokus på kvalitet og tradisjon gjør dem til en uunnværlig destinasjon for både lokale og turister.

For mer informasjon og for å utforske deres kolleksjon, besøk Susan Fosse Norway her: Susan Fosse Norway

9. Blekk

blekk

Adresse: Lille Øvregaten 12, 5018 Bergen

Beskrivelse og vår omtale:

Blekk er en sjarmerende kunstbutikk og galleri sentralt plassert i Bergen. Etablert i 2016 av tre talentfulle illustratører, har Blekk raskt blitt et knutepunkt for lokal kunst og kreativitet. Her finner du et bredt utvalg av kunstverk laget av over tjue forskjellige lokale kunstnere og illustratører. Butikken arrangerer også regelmessige utstillinger og verksteder, noe som gir besøkende muligheten til å utforske og lære nye kunstneriske ferdigheter.

For de som leter etter unike og personlige gaver, er Blekk et utmerket sted å besøke. Her finner du alt fra trykk, illustrasjoner og kort til klistremerker, pins og t-skjorter. Produktene er perfekt for kunstelskere og de som setter pris på originalitet og kreativitet. Enten du er ute etter noe spesielt til en venn, familie eller deg selv, har Blekk noe for enhver smak.

Vi har valgt å inkludere Blekk i vår guide på grunn av deres sterke engasjement for å støtte lokal kunst og deres evne til å skape et inspirerende og innbydende miljø. Deres fokus på kvalitet og unikhet gjør dem til et viktig stopp for kunstentusiaster i Bergen. Vi anbefaler Blekk på det varmeste for både deres fantastiske utvalg og den hyggelige handleopplevelsen de tilbyr.

For mer informasjon og for å utforske deres produkter, besøk Blekk her: Blekk

Har du besøkt noen av disse butikkene, eller har du andre favoritter i Bergen? Vi vil gjerne høre om dine erfaringer og anbefalinger! Legg igjen en kommentar i feltet nedenfor og del dine tips og opplevelser med våre lesere. Din tilbakemelding kan hjelpe andre med å finne den perfekte gaven.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *