De Beste Julekalenderne for Voksne – Din Ultimative Guide

Artikkelen inneholder reklamelenker.

Sist oppdatert 20 juni, 2024

Er du på jakt etter den perfekte julekalender til voksne?

Da har du kommet til riktig sted! Enten du vil glede deg selv eller gi en gave til noen du er glad i, er det mange flotte alternativer å velge mellom. Julekalendere er ikke bare for barn; voksne fortjener også litt daglig førjulsglede.

I denne guiden får du en oversikt over de beste julekalenderne for voksne som kan kjøpes på norske nettbutikker, samt nyttige tips til å velge riktig kalender.

De beste julekalenderne for voksne

Historien bak julekalendere

Julekalenderens opprinnelse kan spores tilbake til 1800-tallet i Tyskland, hvor man begynte å telle ned dagene til jul ved å tegne streker på døren eller tenne lys. Den første trykte julekalenderen ble laget i 1908 av Gerhard Lang, og siden da har julekalendere utviklet seg til å inkludere alt fra sjokolade til luksuriøse skjønnhetsprodukter. I dag finnes det et utall av varianter, og julekalendere for voksne har blitt en populær trend.

Fordelene ved julekalendere for voksne

  1. Daglig glede: Å åpne en luke hver dag gir en liten daglig glede og noe å se frem til.
  2. Oppdagelse: Mange julekalendere inneholder små prøver av produkter, som gir deg muligheten til å oppdage nye favoritter.
  3. Spesiell tid: Det kan være en fin måte å ta litt tid for seg selv i en travel førjulstid.
  4. Gave til seg selv eller andre: En julekalender er en flott gave til deg selv eller noen du er glad i, og viser omtanke.

Tips til å velge den perfekte julekalenderen

  1. Kjenne mottakeren: Tenk på hva mottakeren liker. Er det sjokolade, skjønnhetsprodukter, te, eller kanskje noe helt annet?
  2. Budsjett: Bestem hvor mye du vil bruke. Det finnes julekalendere i alle prisklasser.
  3. Temabasert: Velg en kalender som passer til mottakerens interesser, for eksempel en ølkalender for ølelskeren eller en skjønnhetskalender for den som elsker sminke.
  4. Kvalitet: Se etter kalendere som gir god valuta for pengene, både når det gjelder innhold og kvalitet.

Temabaserte julekalendere

Skjønnhet og velvære: Disse kalenderne inneholder ofte produkter som sminke, hudpleie, og parfymer. Eksempler inkluderer KICKS Beauty Advent Calendar og L’Occitane Advent Calendar. Se også vår store oversikt over julekalendere med sminke.

Mat og drikke: Kalenderne kan inneholde alt fra gourmet-sjokolade til øl og vin. Noen populære alternativer er Baileys-julekalender XL og Anthon Berg Marsipankalender.

Erotiske kalendere: Disse kalenderne er designet for å krydre opp forholdet og inneholder ofte leketøy og andre romantiske gjenstander. Sinful Original Julekalender er et eksempel på en slik kalender. Se også vår oversikt over erotiske julekalendere.

Hobbybaserte kalendere: For de som elsker spesifikke hobbyer, som byggesett eller puslespill, finnes det kalendere som Citroën 2CV-julekalender og EXIT: The Game-julekalender.

Tekalendere: Perfekt for te-elskere, disse kalenderne inneholder et utvalg av teer som kan nytes gjennom hele desember. Eksempler er English Tea Shop Advent Calendar og Pukka Advent Calendar. Se også vår oversikt over julekalendere med te.

Kaffekalendere: For de som elsker kaffe, finnes det kalendere fylt med ulike kaffetyper og smaker. Grower’s Cup Kaffe Adventskalender og Estate Coffee Kaffe Julekalender er gode valg. Se vår oversikt over julekalendere med kaffe.

Ølkalendere: Disse kalenderne inneholder et utvalg av ølsorter, og er perfekt for ølentusiaster. Eksempler inkluderer Lag din egen ølkalender og ulike ferdige ølkalendere fra spesialforretninger.

Kjærlighetskalendere: Disse kalenderne er designet for par, og inneholder aktiviteter og små overraskelser som kan nytes sammen. Romantisk julekalender for par er et flott alternativ.

Sjokoladekalendere: Klassiske kalendere som inneholder ulike typer sjokolade og konfekt. Noen eksempler er Tony’s Chocolonely Sjokoladekalender og Lindt Sjokoladekalender. For flere, se vår store oversikt over sjokoladekalendere.

De beste julekalenderne for voksne

Her er noen av de beste julekalenderne for voksne, med egne vurderinger og erfaringer.

1. Baileys-julekalender XL Perfekt for Baileys-elskeren, denne kalenderen inneholder melkesjokoladetrøfler med Baileys-fyll. På julaften får du en stor Baileys-sjokolade. Jeg har personlig prøvd denne kalenderen, og det var en fryd å starte hver dag med en liten bit av denne luksuriøse sjokoladen. Anbefales til alle sjokolade- og likørelskere!

2. Jentene på Tunet – Juleglede adventskalender En herlig sjokoladekalender fylt med delikate biter som karamell, nøtter, lakris og bær. Jeg fikk denne i fjor, og den var en stor suksess. Hver bit var en liten opplevelse, og kvaliteten på sjokoladen er uslåelig.

3. Personlig adventskalender med eget bilde og Milka-sjokolade Tilpasset med eget design, denne kalenderen inkluderer 25 deilige Milka-sjokolader i ulike smaker. Jeg laget en slik kalender til min partner, og det personlige preget gjorde den ekstra spesiell. Milka-sjokoladen skuffer aldri, og det var en koselig måte å telle ned til jul på.

4. Lakrids By Johan Bülow – Lakris Adventskalender Denne kalenderen tilbyr 24 lakrisopplevelser som gjør ventetiden før jul litt søtere. Jeg elsker lakris, og denne kalenderen var en sann nytelse. Variasjonen og kvaliteten på lakrisen var imponerende.

5. After Eight-julekalender Perfekt for After Eight-fans, denne kalenderen inneholder både mørk og hvit mintsjokolade. Som en stor fan av After Eight, var denne kalenderen midt i blinken. Den stilige designen og de deilige sjokoladebitene gjorde desember litt mer elegant.

6. Lag din egen energidrikk-julekalender Fyll denne kalenderen med mottakerens favoritt energidrikker for en daglig boost i desember. Jeg ga denne til en venn som elsker energidrikker, og den ble veldig godt mottatt. En morsom og personlig gaveidé.

7. Anthon Berg Marsipankalender For de som elsker marsipan, inneholder denne kalenderen deilige konfektbiter med spennende smaker. Jeg prøvde denne kalenderen, og hver bit var en fryd for ganen. Spesielt marsipanbitene med smak av jordbær i musserende vin var en favoritt.

8. Vespa Julekalender En unik kalender som lar deg bygge en Vespa-modell i skala 1:43, perfekt for Vespa-entusiaster. Som en bil- og modellbyggingsentusiast, var denne kalenderen utrolig morsom. Å bygge en liten Vespa var en fin aktivitet hver dag.

9. Chili Klaus-Julekalender Denne kalenderen er ideell for de som liker sterke smaker, med chilikuler, chililakris og mer. Jeg fikk denne kalenderen av en venn, og det var en spennende opplevelse hver dag. Den er definitivt for de som elsker sterk mat!

10. Skipper’s Pipe-julekalender En nostalgisk kalender med 24 lakrispiper i ulike smaker, perfekt for lakriselskere. Jeg vokste opp med Skipper’s Pipe, og denne kalenderen tok meg rett tilbake til barndommen. En morsom og smakfull opplevelse.

11. Sverre Sætre Konditori – Eksklusiv 48-biters adventskalender En luksuriøs kalender med høy kvalitet sjokolade, perfekt for de som virkelig elsker sjokolade. Jeg delte denne kalenderen med min partner, og hver bit var en liten luksus. Den perfekte kalenderen for sjokoladeelskere.

12. Technic Sminkekalender Denne sminkekalenderen gir daglig glede med ulike skjønnhetsprodukter som rouge, øyenskygge og leppestift. Jeg fikk denne kalenderen av en venn, og den var en flott måte å prøve nye sminkeprodukter hver dag.

Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Når bør jeg kjøpe julekalender for voksne for å få den i tide? Det kan være lurt å kjøpe julekalender tidlig for å sikre deg den du ønsker. Mange populære kalendere blir utsolgt raskt. En god tid å starte jakten er i oktober eller tidlig november.

Hvor kan jeg kjøpe julekalendere for voksne? Mange nettbutikker tilbyr et bredt utvalg av julekalendere for voksne. Sjekk ut pålitelige forhandlere som vi lenker til i våre anbefalinger.

Hva er noen populære typer julekalendere for voksne? Populære typer inkluderer kalendere med sjokolade, skjønnhetsprodukter, te, kaffe, øl, vin, og romantiske overraskelser. Det er viktig å velge en som passer mottakerens interesser.

Kan jeg finne tilbud på julekalendere for voksne? Ja, mange butikker har tilbud på julekalendere, spesielt rundt Black Friday og i begynnelsen av desember. Det lønner seg å være tidlig ute og holde øye med salg og kampanjer.

Finnes det julekalendere for voksne uten godteri? Absolutt! Det finnes julekalendere med alt fra te og kaffe til skjønnhetsprodukter og hobbyartikler. Utforsk våre temabaserte anbefalinger for å finne den perfekte kalenderen uten godteri.

Hvilken julekalender passer best for en veganer eller en person med allergier? Det finnes mange julekalendere som er spesiallaget for veganere og personer med allergier. Les produktbeskrivelsene nøye for å sikre at innholdet passer til mottakerens diett og allergier.

Hva koster en typisk julekalender for voksne? Prisene varierer avhengig av innhold og merke. Du kan finne rimelige alternativer fra rundt 100 kr til mer luksuriøse kalendere som kan koste flere tusen kroner. Filtrer etter pris i vår oversikt for å finne en som passer ditt budsjett.

Er det julekalendere med temaer fra filmer eller TV-serier for voksne? Ja, det finnes mange temabaserte julekalendere som er inspirert av populære filmer og TV-serier, som Friends og Star Wars. Sjekk vår liste for å finne noen av disse spennende alternativene.

Hvordan finner jeg en julekalender som passer mine interesser? Utforsk vår omfattende liste over temabaserte julekalendere og bruk filterfunksjonen for å finne en kalender som passer dine interesser og preferanser.

Finnes det julekalendere med leker eller spill for voksne? Ja, det finnes julekalendere med leker, spill og puslespill som kan være morsomme og underholdende for voksne. Se våre anbefalinger for å finne den rette.

Å finne den rette julekalenderen kan gjøre desember ekstra spesiell og bidra til å bygge opp spenningen frem mot jul. Start jakten tidlig for å sikre deg din favoritt, og nyt hver dag av den magiske førjulstiden.

Hva er din favoritt julekalender for voksne? Har du noen tips eller erfaringer å dele? Skriv gjerne i kommentarfeltet nedenfor!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *