Finn den perfekte julekalender til barn i 2024: Tips og anbefalinger

Artikkelen inneholder reklamelenker.

Sist oppdatert 18 juni, 2024

Julekalender til barn

Ser du etter en julekalender til et barn?

Julen er en magisk tid, spesielt for barn. Men å finne den perfekte julekalenderen kan være en utfordring, enten det er til ditt eget barn, barnebarn, nevø, niese, eller som en gave til en venns barn.

Det finnes et hav av alternativer der ute, og det kan være vanskelig å velge riktig. Men fortvil ikke! Jeg har gjort researchen for deg og skal hjelpe deg med å finne den beste julekalenderen til barn i 2024.

I denne artikkelen skal vi gå gjennom noen av de mest populære julekalenderne for barn, inkludert kalendere med leker, sjokolade, og andre spennende overraskelser. Vi vil også gi noen tips til hvordan du kan velge den perfekte kalenderen basert på barnets alder og interesser.

Oversikt over julekalendere til barn

De beste julekalenderne for barn

Her er en rask oppsummering av noen av de beste julekalenderne for barn i år:

 1. LEGO City Julekalender – Perfekt for barn som elsker å bygge og være kreative.
 2. Playmobil Julekalender – En flott kalender for barn som liker rollespill og figurer.
 3. Paw Patrol Julekalender – Ideell for små fans av den populære TV-serien.
 4. Disney Frozen Adventskalender – En magisk kalender for barn som elsker Disney-prinsesser.
 5. Haribo Adventskalender – En søt kalender fylt med godteri for de som elsker snacks.

Tips til å velge riktig julekalender

Når du skal velge en julekalender til barn, er det noen ting du bør tenke på:

 1. Barnets alder: Små barn trenger kalendere med større deler for å unngå kvelningsfare, mens eldre barn kan ha glede av mer komplekse leker.
 2. Interesser: Tenk på hva barnet liker. Er det en fan av LEGO, Disney, eller kanskje Paw Patrol? Velg en kalender som matcher deres interesser.
 3. Type kalender: Vurder om du vil ha en kalender med leker, sjokolade, bøker, eller skjønnhetsprodukter.

Julekalendere for de minste barna (1-3 år)

For de aller minste barna kan det være utfordrende å finne en passende julekalender. Mange kalendere inneholder små deler som ikke er egnet for denne aldersgruppen. Her er noen gode alternativer:

 • Playmobil 1.2.3 Bathtime Fun Julekalender: Inneholder leker som er perfekte for badekaret og passer for barn fra 1,5 år og oppover. Denne kalenderen fremmer finmotorikk og kreativitet.

En annen flott kalender for de minste er Fisher-Price Little People Adventskalender. Denne kalenderen inneholder små figurer som er perfekte for små hender, og den gir en morsom og læringsrik opplevelse hver dag frem til jul.

Julekalendere for barn 3-6 år

Barn i denne aldersgruppen har ofte spesifikke interesser og helter fra barnebøker eller TV. Her er noen populære valg:

 • BRIO Julekalender: En flott kalender for barn som elsker tog og byggesett. Hver luke inneholder nye togbanedeler eller figurer som kan settes sammen til en stor togbane ved slutten av adventstiden.
 • Paw Patrol Julekalender: Inneholder figurer og tilbehør fra den populære TV-serien. Denne kalenderen lar barna gjenskape eventyr fra Adventure Bay og holde seg engasjert gjennom hele desember.
 • LEGO City Julekalender: Perfekt for små byggmestere som liker å lage sine egne eventyr. Hver dag får barnet nye LEGO-deler som kan settes sammen til forskjellige kjøretøy og bygninger.

En annen spennende kalender er Hot Wheels Julekalender, som inneholder små biler og tilbehør. Denne kalenderen er perfekt for små bilentusiaster som elsker fart og spenning.

Julekalendere for barn 6-12 år

Eldre barn har gjerne mer avanserte interesser og kan sette pris på kalendere med et bredt spekter av innhold:

 • Harry Potter Julekalender: For fans av det magiske universet, med figurer og tilbehør fra filmene. Barnet kan gjenskape kjente scener fra filmene med små byggesett og figurer.
 • Schleich Horse Club Julekalender: En kalender fylt med hestefigurer og tilbehør, perfekt for barn som elsker dyr. Hver luke inneholder noe nytt til å utvide hesteverdenen.
 • Nintendo Super Mario Julekalender: For spillentusiaster som elsker Super Mario-universet. Denne kalenderen inneholder små figurer og tilbehør som gir barnet muligheten til å lage sitt eget Super Mario-eventyr.

En annen god kalender for denne aldersgruppen er Star Wars Julekalender, som inneholder figurer, romskip og tilbehør fra det populære Star Wars-universet. Dette er en flott måte å gjøre ventetiden til jul spennende for små Star Wars-fans.

Sjokolade- og godterikalendere

For barn som elsker godteri, er sjokolade- og godterikalendere alltid en hit. Her er noen av de beste alternativene:

 • Kinder Sjokoladekalender: Fylt med deilige Kinder-sjokolader, denne kalenderen vil garantert bli en favoritt hos barna.
 • Haribo Adventskalender: Inneholder en rekke forskjellige Haribo-godterier, fra fruktgummi til lakris. Hver dag gir en ny smakfull overraskelse.
 • Smarties Julekalender: Perfekt for små sjokoladeelskere, med en Smarties-sjokolade bak hver luke. Denne kalenderen er både morsom og smakfull.

Kreative og lærerike julekalendere

For barn som liker å være kreative eller lære noe nytt, finnes det mange flotte alternativer:

 • Crayola Christmas Countdown: En kreativ kalender som inneholder forskjellige tegne- og maleutstyr. Hver dag får barnet nye verktøy til å lage kunstverk.
 • Eksperimentkalender: En kalender fylt med små eksperimenter og vitenskapelige aktiviteter. Denne kalenderen er perfekt for nysgjerrige barn som liker å utforske og lære.

Skjønnhetskalendere for barn

For barn som elsker skjønnhetsprodukter, finnes det også egne julekalendere:

 • Frozen Beauty Adventskalender: Inneholder skjønnhetsprodukter inspirert av Frozen-filmen. Perfekt for små prinsesser som elsker å pynte seg.
 • L.O.L. Surprise! Adventskalender: En kalender fylt med små skjønnhetsprodukter og tilbehør. Hver dag får barnet nye overraskelser som de kan bruke til å pynte seg og sine L.O.L. dukker.

Miljøvennlige julekalendere

I en tid hvor bærekraft og miljøbevissthet er viktigere enn noen gang, er det flott å se at det også finnes miljøvennlige julekalendere for barn. Her er noen alternativer:

 • Miljøvennlig DIY Julekalender: Lag en egen julekalender ved å bruke resirkulerte materialer og små gaver som du vet barnet vil sette pris på. Dette kan inkludere håndlagde leker, hjemmelagde snacks, eller aktiviteter som dere kan gjøre sammen.
 • Eco-friendly Wooden Advent Calendar: En gjenbrukbar trekalender med små skuffer eller rom hvor du kan legge små gaver eller lapper med aktiviteter. Dette er en flott måte å redusere avfall og lære barna om gjenbruk og miljøbevissthet.

Personlige julekalendere

En annen morsom idé er å lage en personlig julekalender til barnet ditt. Dette kan være en fin måte å gjøre adventstiden enda mer spesiell og personlig. Her er noen ideer:

 • Fotokalender: Lag en kalender med bilder av familie og venner. Hver dag kan barnet åpne en luke og finne et nytt bilde. Dette er en flott måte å gjenoppleve gode minner og holde kontakten med familie og venner som bor langt unna.
 • Aktivitetskalender: Lag en kalender med en aktivitet for hver dag. Dette kan inkludere ting som å bake julekaker, lage julepynt, eller se en julefilm sammen. Dette gir dere muligheten til å tilbringe kvalitetstid sammen og skape nye tradisjoner.

Å finne den perfekte julekalenderen til barn kan virke overveldende, men med litt planlegging og tanke på barnets interesser og alder, kan du finne en kalender som vil gjøre adventstiden ekstra spesiell. Husk at det viktigste er å skape glede og forventning hver dag frem til jul.

Har du noen tips eller favoritter når det kommer til julekalendere? Del gjerne dine tanker i kommentarfeltet under!

Dette var noen av de beste alternativene og tipsene for å velge julekalender til barn i år. Ved å tenke på barnets alder og interesser, kan du finne den perfekte kalenderen som vil gi glede gjennom hele desember.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *