Oppdag de beste julekalenderne for hunder – En komplett guide

Artikkelen inneholder reklamelenker.

Sist oppdatert 17 juni, 2024

julekalender til hund

Hei kjære hundeeier! Har du noen gang lurt på hvilken julekalender du skal velge til hunden din? Du er ikke alene! Det finnes mange forskjellige julekalendere til hund, og det kan være vanskelig å vite hvilken som passer best. I denne artikkelen skal vi hjelpe deg med å finne den perfekte adventskalenderen til din firbeinte venn.

La oss først se på noen av de mest populære julekalenderne til hunder på det norske markedet:

 • Companion Adventskalender for hund: Inneholder smakfulle godbiter som hunden din vil elske.
 • Cupid & Comet luksus-hundekalender: En blanding av leker og godbiter.
 • Dogman Adventskalender: Varierte godbiter som passer til alle hunder.
 • Lily’s Kitchen Adventskalender for Hund: Inneholder sunne godbiter.
 • Trixie Adventskalender til hund: Full av spennende godbiter.

Nå som du har fått en rask oversikt, la oss dykke dypere inn i verdenen av julekalendere til hunder. Her vil vi gi deg en grundig gjennomgang av de forskjellige typene julekalendere, samt tips til hvordan du kan velge den beste for din hund.

Oversikt over Julekalendere til hund

Hvorfor kjøpe en julekalender til hunden din?

Å kjøpe en julekalender til hunden din er ikke bare en morsom tradisjon, det kan også ha flere fordeler både for deg og din firbente venn. La oss se nærmere på noen av grunnene til hvorfor en julekalender kan være en god idé:

1. Glede og spenning i hverdagen

Hunder elsker rutiner og å ha noe å glede seg til hver dag. Ved å åpne en luke i julekalenderen hver dag, gir du hunden din en liten overraskelse som kan gjøre dagen litt mer spennende. Denne daglige spenningen kan også være en fin måte å bygge forventning og glede gjennom hele desember.

2. Styrking av båndet mellom deg og hunden din

Å dele øyeblikk sammen, som når du gir hunden din en godbit fra julekalenderen, kan styrke båndet mellom dere. Dette er en tid hvor du kan være fullt til stede med hunden din, noe som kan være spesielt viktig i en travel førjulstid.

3. Trening og belønning

En julekalender kan også brukes som en del av hundens treningsopplegg. Ved å bruke godbitene fra kalenderen som belønninger i treningsøktene, kan du opprettholde motivasjonen og treningsnivået gjennom hele desember. Dette kan være spesielt nyttig hvis du jobber med nye kommandoer eller adferder.

4. Helse og velvære

Mange julekalendere for hunder inneholder sunne og næringsrike godbiter. Ved å velge en kalender med kvalitetsgodbiter, kan du bidra til hundens generelle helse. Det finnes kalendere med godbiter som fremmer god tannhelse, skinnende pels og sterk fordøyelse. Noen kalendere tilbyr også kornfrie eller hypoallergeniske alternativer for hunder med spesielle diettbehov.

5. Del av julefeiringen

Hunden din er en del av familien, og det å inkludere den i julefeiringen med en egen julekalender kan gjøre høytiden enda mer spesiell. Det er en enkel måte å vise at du tenker på hundens glede og trivsel i førjulstiden.

Populære julekalendere til hund

Her er en oversikt over noen av de mest populære julekalenderne til hunder som du kan finne i norske nettbutikker:

Companion Adventskalender for hund

Denne adventskalenderen inneholder smakfulle godbiter som hunden din vil elske. Godbitene er ofte laget med naturlige ingredienser, noe som sikrer at hunden din får sunne og næringsrike snacks hver dag frem til jul.

Cupid & Comet luksus-hundekalender

Cupid & Comet tilbyr en luksuriøs julekalender for hunder som inneholder en blanding av leker og godbiter. Dette er en perfekt kalender for hunder som elsker både snacks og leker. Innholdet varierer, men det er alltid noe spennende bak hver luke.

Dogman Adventskalender

Dogman sin adventskalender er kjent for sitt varierte innhold av godbiter som passer til alle hunder. Kalenderen inneholder forskjellige typer snacks som gir hunden din en smaksrik opplevelse hver dag.

Faunakram – Christmas calender dog snacks grainfree

Denne kalenderen er ideell for hunder med sensitive mager eller allergier. Faunakram tilbyr en julekalender med kornfrie snacks, som er skånsomme for hundens fordøyelsessystem.

Flamingo – Christmas calendar dog snacks

Flamingo tilbyr en julekalender fylt med smakfulle snacks som hunden din vil glede seg til hver dag. Disse godbitene er laget med tanke på smak og kvalitet, og vil gi hunden din en godbit hver dag i adventstiden.

Lily’s Kitchen Adventskalender for Hund

Lily’s Kitchen er kjent for sine sunne og naturlige produkter, og deres julekalender for hunder er intet unntak. Kalenderen inneholder godbiter laget med økologiske ingredienser som fremmer god helse.

Trixie Adventskalender til hund

Trixie tilbyr en adventskalender full av spennende godbiter som gjør ventetiden til jul ekstra morsom for hunden din. Kalenderen har et variert innhold som passer for alle typer hunder.

Tips for å velge riktig julekalender til din hund

Å velge riktig julekalender til hunden din kan virke overveldende med alle alternativene som finnes. Her er noen tips som kan hjelpe deg med å finne den perfekte kalenderen:

1. Kjenn din hunds preferanser

Hva liker hunden din best? Foretrekker den godbiter, eller elsker den små leker? Noen hunder setter stor pris på smakfulle snacks, mens andre blir mer begeistret for nye leker. Ved å vite hva som gir mest glede til akkurat din hund, kan du velge en kalender som inneholder det den liker best.

2. Helsehensyn og diettbehov

Har hunden din spesielle helsebehov eller allergier? Det er viktig å velge en julekalender som tar hensyn til dette. Det finnes kalendere med allergivennlige, kornfrie eller naturlige ingredienser som kan være skånsomme for hundens fordøyelsessystem. Les nøye på innholdsfortegnelsen før du kjøper for å sikre at godbitene er trygge for din hund.

3. Størrelse og aktivitetsnivå

Tenk på hundens størrelse og aktivitetsnivå når du velger en julekalender. Mindre hunder kan ha nytte av mindre godbiter, mens større hunder kan trenge større og mer tilfredsstillende snacks. Aktive hunder kan også sette pris på kalendere som inneholder leker de kan tygge på eller leke med.

4. Budsjett

Julekalendere til hunder kommer i forskjellige prisklasser. Det er mulig å finne rimelige alternativer som fortsatt gir mye glede og kvalitet. Men husk at kvalitet ofte følger pris, så det kan være verdt å investere litt ekstra i en kalender som tilbyr sunne og høykvalitets godbiter. Sammenlign priser og innhold for å finne en kalender som passer ditt budsjett uten å gå på kompromiss med kvaliteten.

5. Les anmeldelser

Før du kjøper en julekalender, kan det være lurt å lese anmeldelser fra andre hundeeiere. Dette kan gi deg innsikt i kvaliteten på godbitene, lekenes holdbarhet og generell tilfredshet med kalenderen. Anmeldelser kan ofte gi en ærlig og upartisk mening om produktet.

6. Kjøp i god tid

Populære julekalendere kan bli utsolgt raskt, så det er lurt å kjøpe i god tid før desember. Dette gir deg også tid til å undersøke og velge den beste kalenderen uten stress.

DIY julekalendere

Hvis du er kreativ og liker å lage ting selv, kan en DIY julekalender være et flott alternativ. Det gir deg muligheten til å skreddersy innholdet etter din hunds smak og behov. Her er en detaljert guide til hvordan du kan lage en egen julekalender til hunden din:

Materialer du trenger:

 • Små poser, bokser eller konvolutter (24 stk)
 • En stor boks, ramme eller snor for å henge opp posene
 • Nummerklistremerker eller markører for å merke posene fra 1 til 24
 • Hundenes favorittgodbiter, små leker eller andre overraskelser
 • Julepynt for å dekorere kalenderen

Slik lager du en DIY julekalender:

 1. Samle materialer: Først trenger du å samle alle materialene du skal bruke. Dette inkluderer små poser eller bokser for hver dag, samt en større boks eller en ramme hvor du kan henge opp de små posene.
 2. Fyll med godbiter: Fyll hver pose eller boks med en liten godbit, leke eller annen overraskelse som hunden din vil sette pris på. Sørg for at godbitene er sunne og passer til hundens diettbehov.
 3. Nummerer posene: Nummerer posene fra 1 til 24 med klistremerker eller en markør. Dette gjør det enkelt å holde oversikt over hvilken pose som skal åpnes hver dag.
 4. Dekorer: Gjør kalenderen ekstra spesiell ved å dekorere den med julepynt. Du kan bruke bånd, glitter, klistremerker og annet pynt for å gjøre den mer festlig.
 5. Heng opp eller sett sammen: Hvis du bruker en ramme eller en snor, kan du henge opp posene ved hjelp av små klyper eller bånd. Alternativt kan du plassere posene i en stor boks eller eske og ta ut en pose hver dag.

Fordeler med DIY julekalender:

 • Personlig tilpasset: Du kan skreddersy innholdet etter hundens preferanser og helsebehov. Dette sikrer at hunden din får akkurat det den liker og tåler best.
 • Kreativt og morsomt: Det å lage en julekalender selv kan være en morsom og kreativ aktivitet. Det gir også en personlig touch til hundens julefeiring.
 • Kostnadseffektivt: En DIY julekalender kan være en rimeligere løsning, spesielt hvis du bruker gjenstander du allerede har hjemme.

Det finnes mange flotte julekalendere til hund, og ved å velge en som passer din hunds behov og preferanser, kan du gjøre desember ekstra spesiell. Vi håper denne guiden har hjulpet deg med å finne den perfekte adventskalenderen til hunden din.

Har du prøvd en julekalender til hund før? Del gjerne dine erfaringer og tips i kommentarfeltet nedenfor! Vi elsker å høre fra våre lesere. Og husk å dele denne artikkelen med andre hundeeiere som kan ha glede av den!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *