Julekalendere til Ungdom Gutt – De Beste Valgene

Artikkelen inneholder reklamelenker.

Sist oppdatert 3 juli, 2024

julekalender-for-ungdomsgutt

Julen nærmer seg, og med det kommer den koselige tradisjonen med julekalendere. For mange ungdomsgutter er det å telle ned dagene til jul med en kalender en stor del av forventningen og gleden. Men det kan være utfordrende å finne ut hvilken julekalender man skal velge, spesielt når det gjelder gutter. Det er så mange alternativer der ute, og det er lett å bli overveldet.

Hvis du leter etter en julekalender til en ungdomsgutt, så har du kommet til riktig sted. I denne artikkelen skal vi se nærmere på forskjellige typer julekalendere som er perfekte for ungdomsgutter. Vi skal også gi deg noen tips og råd om hvordan du kan gjøre kalenderen ekstra spesiell.

Her er noen av de beste julekalenderne på det norske markedet akkurat nå:

 • Pringles Julekalender: En annerledes julekalender fylt med små bokser med fire ulike smaker av Pringles-chips. Perfekt for de som er lei av sjokolade.
 • Jentene på Tunet – Sjokoladefryd Adventskalender: Denne kalenderen inneholder 25 velsmakende sjokoladebiter, inkludert fløyelsmyk karamell, knasende nøtter, fyrrig lakris og mer.
 • Yoursurprise Adventskalender: Kan personliggjøres med eget navn, bilde eller tekst og inneholder 25 deilige Toblerone-sjokolader i forskjellige smaker.
 • Jelly Belly Harry Potter-julekalender: En morsom kalender med Jelly Beans i ti forskjellige smaker, pakket inn som en offisiell Harry Potter-lisensiert vare.
 • EXIT: The Game-julekalender: En spennende adventskalender inspirert av escape room-spillet EXIT: The Game, med 24 3D-rom og unike gåter som må løses.

Oversikt over Julekalendere til ungdom gutt

Hvorfor Velge en Julekalender til Ungdom Gutt?

Julekalendere gir en daglig dose glede og forventning. For ungdomsgutter kan det være spesielt morsomt å våkne opp hver morgen til en liten overraskelse. Her er noen grunner til hvorfor julekalendere er en god idé:

 • Glede og Forventning: Å telle ned til jul blir mye morsommere med en kalender. Det skaper en daglig spenningsmoment som lyser opp mørke desembermorgener.
 • Lærdom og Utvikling: Mange julekalendere inneholder aktiviteter eller små gaver som kan være lærerike. Det kan være alt fra små byggeprosjekter til vitenskapelige eksperimenter som utfordrer kreativiteten og nysgjerrigheten.
 • Daglig Belønning: En liten gave eller sjokolade hver dag kan være en fin belønning i en travel hverdag. Det gir også en følelse av mestring og glede ved å åpne hver luke.
 • Skape Tradisjoner: En julekalender kan bli en viktig del av familiens juletradisjoner. Det kan være noe alle ser frem til hvert år.
 • Tid Sammen: Å åpne kalenderen kan være en fin anledning til å tilbringe tid sammen som familie og dele øyeblikk av glede.

Kriterier for Å Velge den Perfekte Julekalenderen til Gutter

Når du skal velge en julekalender til en ungdomsgutt, er det noen viktige kriterier du bør tenke på:

 • Alder og Interesser: Velg en kalender som passer til guttens alder og interesser. Er han glad i sport, teknologi eller kanskje noe helt annet? Dette vil gjøre kalenderen mer relevant og spennende for ham.
 • Innhold: Hva inneholder kalenderen? Sjokolade, leker, aktiviteter eller noe annet? Sørg for at innholdet er av god kvalitet og tilpasset ungdommens smak og interesser.
 • Kvalitet og Verdi for Pengene: Det er viktig at kalenderen gir god verdi for pengene. Sjekk kvaliteten på innholdet og vurder om prisen er rettferdig.
 • Varighet og Bruk: Noen kalendere kan ha gaver eller aktiviteter som kan brukes lenge etter at julekalenderen er ferdig. Dette gir ekstra verdi og glede.
 • Bærekraft: Tenk på miljøet. Velg kalendere med bærekraftige materialer eller merker som tar miljøansvar på alvor.

Anmeldelse av de Beste Julekalenderne Tilgjengelige i Norske Nettbutikker

Her er noen av de beste julekalenderne som er tilgjengelige på norske nettbutikker, sammen med våre egne erfaringer og anmeldelser:

Pringles Julekalender
 • Beskrivelse: Inneholder små chipsbokser i fire ulike smaker: Original, Sour Cream & Onion, Salt & Vinegar og Texas BBQ Sauce.
 • Kjøpes hos: Coolstuff.no

Anmeldelse: Denne julekalenderen er et friskt pust for de som ønsker noe annet enn sjokolade. Hver dag får du en liten boks med Pringles i forskjellige smaker, som gjør det spennende å åpne en ny luke hver dag. Kalenderen er spesielt populær blant ungdomsgutter som liker snacks. Vi testet denne kalenderen, og den ble en stor hit i huset. En perfekt kalender for å nyte noen sprø godbiter hver dag i desember!

Jentene på Tunet – Sjokoladefryd Adventskalender 2023
 • Beskrivelse: Fyllt med 25 velsmakende sjokoladebiter som blant annet fløyelsmyk karamell, knasende nøtter, fyrrig lakris, fruktgelé, friske bær og julekrydder.
 • Kjøpes hos: Jentenepåtunet.no

Anmeldelse: Denne kalenderen er en ren nytelse for sjokoladeelskere. Sjokoladene er håndlaget i Norge og hver bit er en liten smakssensasjon. Vi elsket variasjonen av smaker og kvaliteten på sjokoladen. Dette er en kalender som virkelig skaper julestemning. Det føles ekstra spesielt å vite at sjokoladen er lokalprodusert, og det gir en følelse av å støtte små produsenter. En sikker vinner for alle som setter pris på god sjokolade.

Yoursurprise Adventskalender
 • Beskrivelse: Kan personliggjøres med eget navn, bilde og/eller tekst. Inneholder 25 deilige Toblerone-sjokolader i forskjellige smaker.
 • Kjøpes hos: Yoursurprise.no

Anmeldelse: Det som gjør denne kalenderen unik er muligheten til å personliggjøre den. Du kan legge til navn, bilder og tekst, noe som gjør den til en flott gave. Toblerone-sjokoladene er alltid en hit, og variasjonen av smaker gir litt ekstra spenning. Vi lagde en personlig kalender og den ble veldig godt mottatt. Dette er en perfekt måte å gjøre adventstiden litt mer personlig og spesiell.

Jelly Belly Harry Potter-julekalender
 • Beskrivelse: Bak hver luke finner du en pose Jelly Beans med ti forskjellige smaker. Offisielt lisensprodukt for Harry Potter.
 • Kjøpes hos: Jellybelly.no

Anmeldelse: Denne kalenderen er perfekt for Harry Potter-fans. Hver dag får du en pose med Jelly Beans i forskjellige smaker, noe som gjør det morsomt og spennende. Som et offisielt lisensiert produkt, er designet også veldig kult og appellerer til fans av serien. Vi fant ut at kalenderen skaper mye moro hver dag, spesielt når man prøver å gjette smaken på Jelly Beans. En morsom og magisk kalender for både store og små Harry Potter-entusiaster.

EXIT: The Game-julekalender
 • Beskrivelse: Inspirert av escape room-spillet EXIT: The Game. Inneholder 24 3D-rom med unike gåter som må løses.
 • Kjøpes hos: Coolstuff.no

Anmeldelse: Dette er den ultimate kalenderen for de som liker utfordringer og gåter. Hver dag får du en ny gåte som må løses for å komme videre. Det gjør adventstiden til en spennende reise. Vi prøvde denne kalenderen, og den var en stor suksess. Gåtene er godt laget og gir en fin blanding av utfordring og moro. Denne kalenderen er perfekt for ungdomsgutter som elsker escape rooms og logiske utfordringer.

Friends Julekalender
 • Beskrivelse: Perfekt for fans av TV-serien FRIENDS. Inneholder små notatblokker, luktviskelær, magneter og andre morsomme småting.
 • Kjøpes hos: Outland.no

Anmeldelse: Denne kalenderen er en herlig hyllest til TV-serien Friends. Hver luke inneholder små gaver som bringer frem minner fra serien. Innholdet inkluderer alt fra notatblokker og viskelær til magneter og sitater fra serien. Vi synes denne kalenderen var både morsom og nostalgisk. Den passer perfekt for fans av serien og gir en daglig dose humor og glede.

Harry Potter-julekalender med sokker
 • Beskrivelse: Inneholder tolv par myke, deilige sokker med motiv fra Harry Potters verden.
 • Kjøpes hos: CDON.no

Anmeldelse: For de som elsker både Harry Potter og koselige sokker, er denne kalenderen et must. Hver dag får du et par sokker med motiver fra Harry Potters magiske verden. Vi elsket det unike designet på hver sokk og kvaliteten var utmerket. Dette er en praktisk og morsom gave som gir glede lenge etter at julen er over. Perfekt for å holde føttene varme og magiske gjennom vinteren.

Puslespillkalender
 • Beskrivelse: Inneholder 1000 puslespillbiter som sakte vokser frem til et ferdig puslespill ved julaften.
 • Kjøpes hos: Coolstuff.no

Anmeldelse: Denne kalenderen er ideell for de som liker å pusle. Hver dag får du en pose med puslespillbiter som gradvis avslører et komplett bilde til jul. Vi syntes denne kalenderen var veldig underholdende og en fin måte å tilbringe tid sammen som familie. Puslespillet er av god kvalitet og gir en følelse av prestasjon når det ferdige bildet blir komplett. En avslappende og morsom kalender for puslespillentusiaster.

Polkagriskalender
 • Beskrivelse: Fylt med polkagriser og polka-kjærligheter på pinne i ulike smaker som polka, salt lakris, fløtekaramell og flere.
 • Kjøpes hos: Coolstuff.no

Anmeldelse: Polkagriskalenderen er en nostalgisk og smakfull måte å telle ned til jul på. Hver dag får du en ny smak av polkagris eller kjærlighet på pinne, noe som gjør det spennende å åpne hver luke. Vi elsket variasjonen av smaker og kvaliteten på godteriet. Dette er en kalender som virkelig bringer frem julestemningen og passer perfekt for de som elsker klassisk julegodteri.

S-merke godterikalender
 • Beskrivelse: Inneholder S-merker i 12 forskjellige smaker og varianter, inkludert supersure og supersalte kjærligheter på pinne.
 • Kjøpes hos: Coolstuff.no

Anmeldelse: Denne kalenderen er full av smakfulle overraskelser for de som liker surt og salt godteri. Hver dag får du en ny variant av S-merker, noe som gjør det gøy å åpne hver luke. Vi likte spesielt de supersure og supersalte variantene som virkelig gir en smakssensasjon. En flott kalender for de som liker godteri med en ekstra piff.

Lag din egen energidrikk-julekalender
 • Beskrivelse: Kan fylles med 24 bokser energidrikk etter eget valg.
 • Kjøpes hos: Coolstuff.no

Anmeldelse: Denne kalenderen er perfekt for ungdomsgutter som liker energidrikker. Du kan fylle den med deres favorittmerker og smaker, noe som gjør det til en personlig og praktisk gave. Vi fant ut at denne kalenderen er en flott måte å gi noe de virkelig vil sette pris på hver dag i desember. En energisk start på hver dag!

Strømpekalender Fargerik (40-45)
 • Beskrivelse: Inneholder 24 par strømper i størrelsen 40-45 som gjør føttene fargerike i desembermørket.
 • Kjøpes hos: Coolstuff.no

Anmeldelse: Denne kalenderen er både praktisk og morsom. Hver dag får du et par strømper i ulike farger og mønstre, noe som gjør det spennende å se hva du får neste dag. Vi syntes denne kalenderen var en flott måte å friske opp sokkeskuffen på. Perfekt for de som liker å ha litt farge på føttene i vintermørket.

Tips for Å Gjøre Julekalenderen Ekstra Spesiell

En julekalender kan bli enda mer spesiell med litt ekstra innsats. Her er noen tips:

 • Personlig Tilpasning: Legg til små personlige gaver eller meldinger. For eksempel kan du inkludere små lapper med hyggelige beskjeder eller vitser som han vil sette pris på.
 • Involver Gutten i Valget: La ham være med på å velge kalenderen, det kan gjøre den enda mer spennende. Spør hva han liker og se på alternativene sammen.
 • Kreativ Presentasjon: Pakk inn kalenderen på en kreativ måte, for eksempel som en skattejakt. Lag en liten historie eller tema rundt åpningen av hver luke for å gjøre det mer spennende.
 • Overraskelser og Varierte Gaver: Varier innholdet i kalenderen med en blanding av godteri, små leker, aktiviteter og opplevelser. Dette gjør det mer spennende hver dag.
 • Familietid: Bruk åpningen av kalenderen som en anledning til å tilbringe tid sammen som familie. Det kan være en fin start på dagen eller en koselig kveldstradisjon.

DIY Julekalendere

Hvis du vil lage en personlig julekalender, her er noen ideer til hva du kan putte i en DIY-kalender for en ungdomsgutt:

 • Små Leker: Mini-actionfigurer, byggesett, etc. Dette kan inkludere Lego-figurer, små biler, eller samleobjekter som han liker.
 • Aktiviteter: Kuponger for aktiviteter som kino, spillkveld, etc. Lag egne kuponger for ting dere kan gjøre sammen, som en filmkveld, en dag i skogen, eller en pizzakveld.
 • Personlige Gaver: Håndskrevne meldinger, bilder, etc. Dette kan være små minner fra året som har gått, eller løfter om fremtidige opplevelser sammen.
 • Godteri og Snacks: Inkluder hans favorittgodteri eller snacks som han kan nyte hver dag.
 • Hobbyrelaterte Gjenstander: Hvis han har en hobby, kan du inkludere små gjenstander relatert til denne, som tegnesaker, sportsutstyr eller musikkutstyr.

Spesielle Tilbud og Rabattkoder

Når du kjøper julekalendere, kan du spare penger ved å se etter spesielle tilbud og rabattkoder. Her er noen tips:

 • Sjekk Nettbutikker: Mange nettbutikker har egne tilbud og rabatter i perioden før jul. Hold øye med kampanjer og salg på de ulike sidene.
 • Bruk Rabattkoder: Nettsteder som rabattkoder.no og kupongkode.com kan ha rabattkoder som gir deg avslag på julekalendere. Sjekk disse nettstedene jevnlig for å finne de beste kodene.
 • Black Friday og Cyber Monday: Disse dagene kan du finne gode tilbud på julekalendere. Planlegg innkjøpene dine rundt disse salgsperiodene for å få mest mulig ut av pengene.
 • Nyhetsbrev: Meld deg på nyhetsbrev fra dine favorittbutikker. De sender ofte ut eksklusive tilbud og rabattkoder til sine abonnenter.
 • Sosiale Medier: Følg butikker på sosiale medier. Ofte legges det ut tilbud og rabattkoder her som du kan dra nytte av.

Vi håper denne guiden har hjulpet deg med å finne den perfekte julekalenderen til ungdomsgutten din. Hvis du har noen tips eller erfaringer å dele, legg igjen en kommentar i kommentarfeltet. Vi vil gjerne høre fra deg!

Ønsker deg en god adventstid og en gledelig jul!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *