LEGO Julekalendere: Hvilken Passer Best for Ditt Barn?

Artikkelen inneholder reklamelenker.

Sist oppdatert 18 juni, 2024

Lego Julekalender

Adventstiden nærmer seg, og vi vet alle hvor spennende – og litt stressende – det kan være å finne den perfekte julekalenderen til barna. Jeg husker selv de magiske morgenene i desember da jeg åpnet en ny luke i kalenderen min. Nå er det min tur til å videreføre denne gleden til mine egne barn.

LEGO julekalendere er en sikker vinner. De kombinerer kreativitet, bygging og lek – alt som gjør desember ekstra spesiell. I denne guiden vil jeg ta deg gjennom de forskjellige LEGO julekalenderne som er tilgjengelige for 2024. Jeg skal gi deg en oversikt over hva du kan forvente, hvem de passer for, og dele mine egne tanker om hvorfor disse kalenderne kan være et fantastisk valg.

Oversikt over LEGO Julekalendere 2024

Først, la oss ta en titt på årets utvalg av LEGO julekalendere:

 • LEGO Harry Potter Julekalender: En magisk opplevelse hver dag med figurer og scener fra Harry Potter-universet.
 • LEGO City Julekalender: Full av byeventyr med figurer og små byggesett som passer perfekt inn i LEGO City-verdenen.
 • LEGO Disney Julekalender: En eventyrlig reise med kjente og kjære Disney-prinsesser og figurer.
 • LEGO Star Wars Julekalender: En galaktisk reise gjennom 25 år med Star Wars-historie.
 • LEGO Marvel Spider-Man Julekalender: Actionfylte dager med Spider-Man og hans erkefiender.
 • LEGO Friends Julekalender: Koselige juleminner med vennene fra Heartlake City.

Disse kalenderne gir hver sin unike opplevelse og passer for forskjellige aldersgrupper og interesser. Nå skal vi dykke dypere ned i hver av dem.

LEGO Julekalendere tilgjengelig akkurat nå:

Typer LEGO Julekalendere

LEGO Harry Potter Julekalender

Pris: 479,90 kr (Tilgjengelig fra 1. september 2024)

Hva kan du forvente? Denne kalenderen er en drøm for små trollmenn og hekser. Hver dag frem til jul får barna en liten magisk overraskelse fra Harry Potter-universet. Kalenderen er fylt med små byggesett og minifigurer som Harry Potter, Susanne Beining, og professor Pirrevimp. Den inneholder også elementer som Galtvortekspressen og et juletre. Selv om vi ikke vet nøyaktig hva som er bak hver luke ennå, ser det utrolig lovende ut!

Hvem passer den for? Passer perfekt for barn fra 7 år som elsker Harry Potter. Den er flott for både selvstendig lek og gruppelek, og kan kombineres med andre LEGO Harry Potter-sett for enda mer moro.

LEGO City Julekalender

Pris: 369,90 kr (Tilgjengelig fra 1. september 2024)

Hva kan du forvente? Denne kalenderen er full av juleglede med bytema. Hver dag får barna en ny figur, minimodell eller tilbehør som passer inn i en vinterlig LEGO City. En venn av meg fortalte at hans barn elsket fjorårets versjon, spesielt de små kjøretøyene og figurer med juletema. Jeg er sikker på at årets kalender vil være minst like bra.

Hvem passer den for? Passer for barn fra 5 år og oppover som elsker å bygge og utforske. Perfekt for fans av LEGO City som ønsker å utvide sin by med juledekorasjoner og vintereventyr.

LEGO Disney Julekalender

Pris: 479,90 kr (Tilgjengelig fra 1. september 2024)

Hva kan du forvente? Denne kalenderen er perfekt for små prinsesser og prinser. Med figurer som Elsa, Ariel, Vaiana og Mirabel, samt byggesett og tilbehør, gir denne kalenderen en daglig dose magi. Jeg har sett på bildene, og det ser ut som det vil være mange kjente og kjære Disney-øyeblikk å gjenskape.

Hvem passer den for? Ideell for barn fra 5 år som er glade i Disney-filmer og prinsesser. Kalenderen gir mange muligheter for fantasifull lek og kan kombineres med andre LEGO Disney-sett.

LEGO Star Wars Julekalender

Pris: 479,90 kr (Tilgjengelig fra 1. september 2024)

Hva kan du forvente? Dette er en skikkelig godbit for Star Wars-fans. Kalenderen markerer 25 år med LEGO Star Wars og inneholder miniatyrversjoner av ikoniske romskip og figurer som Luke Skywalker og Prinsesse Leia i juleantrekk. Hver dag får barna bygge høydepunkter fra LEGO Star Wars-historien. Som en stor Star Wars-fan selv, kan jeg nesten ikke vente med å se hva som er bak hver luke.

Hvem passer den for? Passer for barn fra 6 år og oppover som elsker Star Wars. Perfekt for å kombinere med andre LEGO Star Wars-sett og skape egne galaktiske eventyr.

LEGO Marvel Spider-Man Julekalender

Pris: 479,90 kr (Tilgjengelig fra 1. september 2024)

Hva kan du forvente? Fyll desemberdagene med superheltmoro! Denne kalenderen inneholder figurer som Spider-Man, Green Goblin og Venom, samt byggbare modeller fra New York City. Hver luke byr på nye eventyr og tilbehør som barn kan kjenne igjen fra filmene. Jeg har sett noen smakebiter, og det ser ut som denne kalenderen vil gi mye moro og action i desember.

Hvem passer den for? Perfekt for unge Marvel-fans fra 7 år som elsker Spider-Man og hans univers. Kalenderen gir mange muligheter for kreativ lek og kan kombineres med andre LEGO Marvel-sett.

LEGO Friends Julekalender

Pris: 369,90 kr (Tilgjengelig fra 1. september 2024)

Hva kan du forvente? Gjenopplev juleminner med Paisley og Olly når de var små. Kalenderen inneholder figurer, kjæledyr og byggbare modeller som katapulter, snøborger og julekaker. Hver luke byr på nye overraskelser som barn kan glede seg til å utforske. Hvis dine barn er like glade i LEGO Friends som mine, vil de elske denne kalenderen.

Hvem passer den for? Passer for barn fra 6 år som elsker å leke med LEGO Friends. Perfekt for å styrke sosiale og emosjonelle ferdigheter gjennom lek og kreative aktiviteter.

Hva Kan Man Forvente i LEGO Julekalendere?

Generelt sett kan du forvente følgende fra LEGO julekalendere:

 • Minifigurer: Hver kalender inneholder et utvalg av LEGO minifigurer som passer til temaet.
 • Små byggesett: Bak hver luke finner du små byggesett som kan settes sammen for å lage en større scene eller et eventyr.
 • Tilbehør: Mange kalendere inkluderer morsomme tilbehør som juledekorasjoner, kjøretøy og små dyr.
 • Byggeinstruksjoner: Alle kalendere kommer med enkle byggeinstruksjoner, enten trykt på innsiden av lukene eller tilgjengelig via LEGO’s app.

Disse elementene gjør hver dag i desember spennende og morsom, samtidig som de fremmer kreativitet og byggemoro.

Hvem Passer LEGO Julekalendere For?

LEGO julekalendere er designet for å passe til forskjellige aldersgrupper og interesser:

 • Alder: Kalenderne passer for barn fra 5 til 12 år, avhengig av tema og kompleksitet.
 • Kjønn: LEGO julekalendere er kjønnsnøytrale og appellerer til både gutter og jenter. Velg en kalender basert på barnets interesser fremfor kjønn.
 • Interesser: Uansett om barnet ditt elsker magi, superhelter, byliv eller eventyr, finnes det en LEGO julekalender som passer.

Fordeler med LEGO Julekalendere

LEGO julekalendere har mange fordeler som gjør dem til et fantastisk valg i adventstiden:

 • Kreativitet: Bygging fremmer kreativitet og gir barna muligheten til å lage sine egne historier og eventyr.
 • Problemløsning: Å følge byggeinstruksjoner og sette sammen små deler utfordrer barns problemløsningsferdigheter.
 • Forventning: Å åpne en ny luke hver dag skaper en følelse av forventning og glede gjennom hele desember.
 • Lekemuligheter: Innholdet i kalenderne kan brukes i lek også etter jul, enten alene eller sammen med andre LEGO-sett.
 • Samleobjekter: Mange av minifigurene og byggesettene i julekalenderne er eksklusive og kan ikke fås andre steder, noe som gjør dem til verdifulle samleobjekter.
 • Variasjon: Hver dag bringer noe nytt, noe som holder spenningen oppe og gir barna en ny og morsom utfordring hver dag.
 • Pedagogisk verdi: Å bygge med LEGO forbedrer finmotorikk, øker konsentrasjon og fremmer læring gjennom lek.

Tips for Kjøp av LEGO Julekalendere

Her er noen tips for å sikre at du får den beste LEGO julekalenderen til en god pris:

 • Vær tidlig ute: LEGO julekalendere er populære og blir ofte utsolgt raskt. Kjøp så snart de blir tilgjengelige for å unngå skuffelse.
 • Sjekk priser: Sammenlign priser hos forskjellige nettbutikker for å finne det beste tilbudet. Mange butikker har salg og rabatter i forkant av julen.
 • Kjøp fra pålitelige kilder: Sørg for å kjøpe fra pålitelige nettbutikker som LEGO sin offisielle nettside eller andre velkjente forhandlere.
 • Kjøp fjorårets kalender: Hvis du ikke nødvendigvis trenger årets nyeste kalender, kan du ofte finne fjorårets modeller til redusert pris. Innholdet er fortsatt spennende, og barna vil fortsatt elske det.
 • Meld deg på nyhetsbrev: Mange nettbutikker tilbyr rabatter og spesialtilbud til sine nyhetsbrevmottakere. Meld deg på for å få de beste tilbudene rett i innboksen din

LEGO julekalendere er en fantastisk måte å gjøre nedtellingen til jul morsom og spennende. Med så mange forskjellige temaer å velge mellom, er det lett å finne en som passer perfekt for barnet ditt. Del gjerne dine erfaringer og favoritter i kommentarfeltet nedenfor – vi vil gjerne høre fra deg!

Ønsker deg en god og leken adventstid!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *