Sjokoladekalendere: Finn Din Favoritt for En Magisk Adventstid

Artikkelen inneholder reklamelenker.

Sist oppdatert 17 juni, 2024

sjokoladekalendere

Julen nærmer seg raskt, og mange av oss leter etter den perfekte sjokoladekalenderen for å gjøre nedtellingen til jul ekstra spesiell.

Sjokoladekalendere er en flott måte å glede seg over små daglige overraskelser frem til jul, og det finnes mange forskjellige typer å velge mellom.

Formålet med denne artikkelen er å hjelpe deg med å få oversikt over forskjellige sjokoladekalendere som kan kjøpes på norske nettbutikker, samt prisene på kalenderne. Vi vil også gi tips til hva du bør tenke på når du velger en sjokoladekalender.

Enten du er ute etter en klassisk sjokoladekalender, en premiumvariant eller noe midt imellom, vil denne guiden hjelpe deg med å finne den perfekte sjokoladekalenderen.

Oversikt over sjokoladekalendere

En sjokoladekalender gir en liten bit glede hver dag i desember. Det er noe magisk ved å åpne en liten luke og finne en deilig sjokoladebit som venter på deg. Her er noen grunner til å velge en sjokoladekalender:

 • Daglig glede: En liten sjokoladebit hver dag gir en hyggelig start på dagen og bygger opp forventningene til jul. Å våkne opp til en søt overraskelse hver morgen kan gjøre de kalde vinterdagene litt lysere.
 • Tradisjon: Det er en fin måte å følge en gammel juletradisjon på, noe som kan bringe frem gode minner fra barndommen. Sjokoladekalendere har vært en del av mange familietradisjoner i generasjoner, og de skaper en følelse av kontinuitet og samhold.
 • Variasjon: Mange kalendere tilbyr en spennende blanding av forskjellige sjokoladesmaker, fra klassisk melkesjokolade til mer eksotiske og luksuriøse varianter. Dette gir en daglig overraskelse og lar deg prøve nye smaker.
 • Gaveglede: En sjokoladekalender kan også være en flott gave til venner og familie. Det viser omtanke og gir mottakeren en daglig påminnelse om din omsorg.
 • Stressreduksjon: Å ta et øyeblikk hver dag for å nyte en liten sjokoladebit kan være en fin måte å redusere stress og slappe av i en hektisk førjulstid.

Historien Bak Sjokoladekalendere

Sjokoladekalendere har en lang og koselig historie. De startet som en enkel måte å telle ned dagene til jul på, og har utviklet seg til å bli en elsket tradisjon i mange hjem. Her er en kort historisk oversikt:

 • Opprinnelse: Den første sjokoladekalenderen dukket opp i Tyskland tidlig på 1900-tallet. Tanken var å telle ned dagene til jul ved å åpne en luke hver dag.
 • Tidlige versjoner: De første adventskalenderne inneholdt ikke nødvendigvis sjokolade. De kunne inneholde små bilder, bibelvers eller andre små gaver. Det var først senere at sjokoladen ble en del av kalenderne.
 • Popularisering: Etter andre verdenskrig begynte sjokoladekalendere å spre seg til andre deler av Europa og Nord-Amerika. De ble raskt populære som en måte å gjøre adventstiden enda mer spennende for barn.
 • Moderne tid: I dag finnes det et utall varianter av sjokoladekalendere, fra enkle og rimelige til luksuriøse og eksklusive. De kan inneholde alt fra klassisk melkesjokolade til håndlagde praliner og gourmet-sjokolade.

Populære Sjokoladekalendere

Klassiske Sjokoladekalendere

 1. After Eight Julekalender
  • Beskrivelse: Inneholder deilige biter av myntesjokolade. Perfekt for de som liker en klassisk smak av After Eight hver dag frem til jul. Hver luke inneholder en bit med myk myntesmak innhyllet i mørk sjokolade, noe som gir en oppfriskende og tilfredsstillende opplevelse.
 2. Milka Adventskalender
  • Beskrivelse: En kalender fylt med myk melkesjokolade fra Milka. Denne kalenderen er ideell for de som elsker melkesjokolade og ønsker en daglig dose søt nytelse. Milka er kjent for sin kremete tekstur og milde smak som appellerer til både barn og voksne.
 3. Toblerone Adventskalender
  • Beskrivelse: Denne kalenderen tilbyr en bit av den klassiske sjokoladen med honning og mandel-nougat hver dag. Toblerone er kjent for sin unike smak og trekantede form, og denne kalenderen gir deg muligheten til å nyte en liten bit av denne ikoniske sjokoladen hver dag i desember.

Premium Sjokoladekalendere

 1. Anthon Berg Marsipankalender
  • Beskrivelse: En luksuriøs kalender fylt med marsipansjokolade fra Anthon Berg. Inneholder ulike varianter av marsipanbrød, inkludert smaker som nougat og jordbær i musserende vin. Hver luke inneholder en ny og spennende smak, noe som gjør ventetiden til jul ekstra spesiell for de som elsker marsipan.
 2. Tony’s Chocolonely
  • Beskrivelse: En kalender fylt med fairtrade sjokolade fra Tony’s Chocolonely. Sjokoladen er kjent for sin høye kvalitet og etiske produksjonsmetoder. Kalenderen inneholder forskjellige sjokoladesmaker som vil glede både barn og voksne. Hver bit er laget med kjærlighet og respekt for både smak og etikk.
 3. Lindt Excellence Advent Calendar
  • Beskrivelse: For de som elsker mørk sjokolade, er denne kalenderen fra Lindt et perfekt valg. Den inneholder en rekke luksuriøse sjokoladebiter som er perfekt for å nyte med en kopp kaffe eller te. Lindt er kjent for sin høye kvalitet og delikate smaksvariasjoner, og denne kalenderen skuffer ikke.

Spesialkalendere

 1. Baileys Julekalender XL
  • Beskrivelse: Perfekt for voksne som liker sjokoladetrøfler med Baileys-fyll. Kalenderen inneholder ulike smaker av melkesjokoladetrøfler med mykt Baileys-fyll. Dette er den ultimate luksuskalenderen for de som ønsker en litt voksen smak i adventstiden.
 2. Fjåk Sjokolade Julekalender
  • Beskrivelse: Inneholder økologisk sjokolade med ulike smaker. Fjåk er kjent for sin høye kvalitet og unike smaksvariasjoner. Denne kalenderen gir deg muligheten til å utforske en rekke forskjellige sjokoladesmaker, alle laget med de beste ingrediensene.
 3. Summerbird Julekalender
  • Beskrivelse: En luksuriøs sjokoladekalender fylt med ikoniske sommerfugler, sjokoladebarer og vintertrøfler. Perfekt for de som ønsker en eksklusiv nedtelling til jul. Summerbird er kjent for sin elegante presentasjon og utsøkte sjokoladekvalitet.

Tips for Å Velge Den Rette Sjokoladekalenderen

Når du skal velge en sjokoladekalender, bør du tenke på følgende:

 • Smakspreferanser: Hvilken type sjokolade liker du eller barna dine best? Noen foretrekker klassisk melkesjokolade, mens andre kanskje liker mørk sjokolade eller sjokolade med fyll. Det finnes sjokoladekalendere som passer til enhver smak.
 • Innhold: Sjekk om kalenderen inneholder andre overraskelser i tillegg til sjokolade, som små leker eller godteri. Dette kan være ekstra spennende for barn. Noen kalendere kan også inneholde alkoholfylte sjokolader, så det er viktig å sjekke innholdet dersom kalenderen er til barn.
 • Design: Noen kalendere har et spesielt design som gjør dem til fine dekorasjoner i hjemmet. Dette kan være en ekstra bonus i adventstiden. En vakker kalender kan bidra til julestemningen og bli en del av juledekorasjonen i hjemmet.
 • Kvalitet: Kvaliteten på sjokoladen varierer mellom merkene. Hvis du setter pris på god sjokolade, kan det være verdt å investere i en premium sjokoladekalender. Les anmeldelser og se på produktbeskrivelser for å få en bedre forståelse av kvaliteten.

Sjokoladekalendere er en fantastisk måte å telle ned dagene til jul på. Uansett om du velger en klassisk kalender fylt med melkesjokolade, en premium kalender med luksuriøse sjokoladebiter, eller en spesialkalender med unike smaker, vil du garantert spre glede og forventning i adventstiden.

Jeg håper denne guiden har hjulpet deg med å finne den perfekte sjokoladekalenderen. Har du noen egne favoritter eller erfaringer med sjokoladekalendere? Del gjerne i kommentarfeltet!

Ekstra: Spesialtilbud og Rabatter

Husk å sjekke nettbutikkene for spesialtilbud og rabatter. Mange tilbyr gode tilbud på sjokoladekalendere, spesielt når vi nærmer oss jul. Følg med på kampanjer og utnytt sjansen til å gjøre et godt kjøp. Noen nettbutikker tilbyr også rabatter og spesialtilbud til medlemmer, så det kan lønne seg å melde seg på nyhetsbrev for å få de beste tilbudene.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *